Yenişehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Altın Biber Festivali, 2-6 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kültür, sanat, tarım, spor ve eğlenceyi bir araya getiren festival, beş gün boyunca Yenişehirlilere renkli anlar yaşattı.
Yenişehir’in tarımsal üretim gücünün simgelerinden biri haline gelen Uluslararası Altın Biber Festivali, bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle gerçekleştirildi. Festival kapsamında konserlerden halk oyunlarına, tarım fuarından panellere, tiyatro gösterilerinden bisiklet yarışına ve geleneksel etkinliklere kadar çok sayıda program düzenlendi.
Festival Mevlid-i Şerif ile başladı
Festivalin açılışı, 2 Eylül Çarşamba günü saat 16.45’te Çınarlı Camii’nde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için okutulan Mevlid-i Şerif ile yapıldı.
Aynı akşam Osmangazi Millet Bahçesi’nde Balkan Panayırı düzenlendi. Balkan Halk Oyunları Şöleni’nin de gerçekleştirildiği gecede Rumeli Ayhan ve DJ Ersin Şen sahne aldı.
Tarım Fuarı üretici ve sektör temsilcilerini buluşturdu
Festivalin önemli etkinliklerinden biri olan Tarım Fuarı, 3 Eylül Perşembe günü saat 11.00’de Yenişehir Kapalı Pazar Alanı’nda açıldı.
Tarım sektöründeki gelişmelerin ve yeniliklerin üreticilerle buluşturulduğu fuar, 4 ve 5 Eylül tarihlerinde de ziyaretçilerini ağırladı.
Aynı gün saat 12.30’da “Kırsalda Hibe ve Destekler” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde üreticilere yönelik destek ve hibeler ile tarım sektöründeki gelişmeler ele alındı.
Toplu Sünnet Şöleni düzenlendi

Festivalin ikinci gününde geleneksel Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirildi.
3 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Osmangazi Millet Bahçesi’nden hareket eden sünnet konvoyunun ardından, saat 19.00’da Su Deposu Kır Düğün Salonu’nda şölen düzenlendi.
Günün konser programında ise saat 21.30’da Manuş Baba, Osmangazi Millet Bahçesi’nde sahne aldı.
Aydilge Yenişehirlilerle buluştu
Festivalin üçüncü günü olan 4 Eylül Cuma günü düzenlenen bisiklet yarışı da büyük ilgi gördü.
10,5 kilometrelik parkuru 15 dakika 44 saniyede tamamlayan Gökhan Ulutaş birinci oldu. Timur Nizan ikinci, Muhammet Tayyip Yıldırım ise üçüncü sırada yer aldı. Kadın yarışmacı Reyhan Yakışır yarışı dördüncü sırada tamamladı.
Yarışın ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Akşam programında ise Yenişehir Belediyesi Tiyatro Grubu, “Yenişehir Biber Festivali Özel Programı” ile sahne aldı. Program, Mavi Düş Gençlik konseri ve Yenişehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle devam etti. Gecenin finalinde ise sevilen sanatçı Aydilge, Yenişehirlilerle buluşarak birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.
Bisiklet Yarışı Çekişmeli Geçti

11. Uluslararası Altın Biber Festivali kapsamında gerçekleştirilen bisiklet yarışı, heyecan dolu anlara sahne oldu. Sporcuların 10,5 kilometrelik parkuru 15 dakika 44 saniyede bitiren Gökhan Ulutaş birinci oldu. Çekişmeli geçen yarışın erkekler kategorisinde Gökhan Ulutaş birinciliği elde ederken, Timur Nizan ikinci, Muhammet Tayyip Yıldırım üçüncü oldu. Kadın yarışmacı Reyhan Yakışır ise yarışı dördüncü sırada tamamladı. Yarışın ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Gala korteji renkli görüntülere sahne oldu
Festivalin yoğun günlerinden biri olan 5 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan Heykel Meydanı’na Festival Gala Korteji düzenlendi.
Renkli görüntülere sahne olan kortejde festival coşkusu ilçenin cadde ve sokaklarına taşındı.
Günün finalinde ise Türk müziğinin usta isimlerinden Cengiz Kurtoğlu, saat 21.30’da Osmangazi Millet Bahçesi’nde sahne aldı. Kurtoğlu, seslendirdiği sevilen eserlerle festival alanını dolduran vatandaşlara müzik dolu bir gece yaşattı.