12 Mart Programı İlgi Gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FB_IMG_1457900502989

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı İlçemiz Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’si tarafından hazırlanan bir törenle gerçekleştirildi. Koç Ortaokulu Konferans salonunda yapılan başarılı bir programa, Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Orhan Cirit ve idari ve mülki amirler katıldı.

Kaymakam Rahmi Köse,  günün anlam ve önemiyle ilgili mesajında “İşgal kuvvetleri tarafından paylaşılmış, her köşesi talan edilmiş yurdumuzun bağımsızlığını kazanmasının marşı olan “İstiklal Marşı’nın” milli marş olarak kabul edilişinin 95’inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutlarken; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından *Gevher Nesibe MTAL Sağlık Hizmetleri alanı öğretmeni Tuba Cengiz tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı konulu video sunumu yapıldı.

*Gevher Nesibe MTAL Tarih öğretmeni Salih Erol Ve Biyoloji Öğretmeni Murat C. Karaca’nın hazırlamış oldukları Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiirinin okunması ve yazılış hikâyesinin anlatılmasından sonra Yenişehir halkı ile yapılan Mehmet Akif Ersoy konulu röportaj video gösterimi gerçekleştirildi.

Zaman zaman duygu yüklü anlara sahne olan program, yine öğrenciler tarafından hazırlanan “İstiklal ve Bayrak” temalı gösterimi ile devam etti,  Son olarak ise İlçemizde düzenlenen liselerarası İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ile sona erdi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
12 Mart Programı İlgi Gördü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.