Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ortaokulu’nun Boru ve Trampet Takımı

04012016gecmis

23 Nisan 1953 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni öncesi Boru ve Trampet Takımı okul bahçesinde öğretmenleriyle toplu halde.

 

Fotoğraftakiler sırasıyla soldan itibaren ayaktakiler;

1- Burhan Kasım (Gogu) (Emekli PTT Md. Yard.),  2- Ali Akman (Bıçakcı), 3- İlhan Sülen (Emekli Kd.Bşçvş.), 4-İsmet Göçmen (Fizik-Kimya Öğretmeni), 5- Mehmet Dırancı (CHP Eski İlçe Başkanı), 6- Lütfü Güvercin (Sancaktar), 7- Hamdi Büyükyanbollu (Emekli Kd.Bşvş.), 8-  Selçuk Acar  (Beden  Eğitimi  Öğretmeni),  (9-  ?), 10- Boru Şefi Mehmet Bayram (Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından emekli.),11- Mehmet Ergünaç (Muhasebeci) (Bayraktar)12- Fazlı Tunaoğlu(Tornacı), (13-?), 14 Mustafa Öztekin (Emekli Kd. Albay), 15- Mustafa Birant  (Emekli Ziraat Teknisyeni).

Oturanlar soldan itibaren:

1- Osman Özsaraç (Emekli Öğretmen), 2- Ergun Besimoğlu (Başbakanlık Denetleme Kurulu üyesiydi),(3- ?), 4- Coşkun Yavaşça (Emekli öğretmen), 5- Yılmaz Erbaş (Emekli Ziraat Bankası Md. Yrd)(6- ?), 7- Mehmet Dübek (Emekli öğretmen),  8-Balık Mustafa  (Manifaturacı), 9- İlhan Aşkın (1983/87, 1987/91 dönemleri Anavatan Partisi Bursa Milletvekili ve 46.Hükümet- 2. Özal Hükümeti Eski Devlet Bakanlarından). Bisiklet üstünde arkadaşlarını izleyen ise Fikret Ellibeş (Çarşı esnafıdır).

İlçemizin ilk milletvekili ve Bakanı ile en değerli bürokratlarını yetiştiren bu okulumuzun idareci ve öğretmenleriyle ne kadar öğünsek az olur. (Fotoğraf kaynağı: Özdemir Şarman)

Kaynak: Turgut Yüce’nin “Yenişehir Belleği” adlı kitabı

gecmis

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.