Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

  s.122

 Yenişehir Cumhuriyet Caddesi’nin 1935 yılına ait fotoğrafı

Bu Karede Cumhuriyet Caddesi 81 Yıl Önce Nasılsa, Çocukluğumuzu Yaşadığımız 1950’li Yıllarda Da Aynen Böyle İdi.  Şimdiki Halini İse Aşağıdaki Fotoğrafta Bulacaksınız.

 İlçemize ait böylesi bulunmaz değerleri albümünde saklayıp, bizlere ulaştıran ve halen yaşamını Yenişehir Huzurevi’nde sürdüren saygıdeğer büyüğümüz Muzaffer Demirci (1923) ağabeyimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

İşte bu geçmiş zamandan, günümüze kadar varlığını sürdüren Baba Hamamı’nın sağındaki genç çınar ağacı, günümüzde onca yılın verdiği olgunluğu ile Cumhuriyet Caddesi’nin tam ortasında zamana meydan okurcasına dimdik ayakta duruyor.

Diğer çınar ağacı ise Nazmi Hoşgönül’e ait (Felek Salih’in amcası)lokantanın köşesinde. Daha dün körpecik halde dururken, bu gün Yenişehir Taksi Durağının batısında korunmaya muhtaç durumda bulunuyor.

Daha arka plan da ise Osman Gazi’nin yaptırmış olduğu Kumluk Camii 700 yılı aşkın tarihi değerliliğini belgelerken, minaresini ve de camiinin bir kısmını görüyoruz.  Kaynak: Turgut Yüce’nin “Yenişehir Belleği” adlı kitabı

s.123

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.