Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Screenshot_1

Yenişehir ve İznikli Renkli Simalar Bursa’da Düzenlenen Yemekte Bir aradalar

 

1960 ihtilalından sonra Türkiye 1970’li yılların sonlarına kadar oldukça düzenli ve renkli bir politik yaşama sahne olmuştu.

İşte Ergin Oğuz’un arşivimize kazandırdığı bu fotoğrafta 1970’li yıllarda Bursa’da düzenlenen bir parti yemeğinin görüntüsünü içeriyor.

Bu fotoğrafta bulunanlardan Ergin Oğuz ve Faruk İstanbullu dışında yaşamını sürdüren yok. Ama belli bir yaşın üzerindekilerin hafızalarından silinmeyen renkli simalar var bu fotoğrafta.

Soldan itibaren sayacak olursak masanın başında oturan İzniklilerin Cakcak Necati adıyla andıkları Terzi Necati Yılmaz. Renkli kişiliği ile herkesin empatisini kazanan bir isim.

Yanındaki ise İznik Şoförler Derneği Başkanı Tahsin Usta. Onların yanındaki genç kişiyi tanımak mümkün olmadı.

Faruk İstanbullu halen Bursa’da taşımacılık sektöründe hizmet veriyor. Ergin Oğuz ise eski Park Otel’in sahibi. Ancak otel çalıştırılmadığı ve özgün bir yapı olduğu için kapalı duruyor. Ankara’da ikamet eden Ergin Oğuz sık sık gelip oteliyle ve kardeşi İlhan Oğuz adına inşa ettirilen Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nin işleriyle uğraşıyor.

Hemen yanında ise CHP İlçe Başkanı Terzi Arif Horoz, onun yanında ise uzun yıllar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığını başarıyla yürütmüş olan Mustafa Murabıt var.

Kasap Turhan Sırman ve en başta Mekirköy’ün (Yolören) renkli siması İbrahim Adalı ile görüntü sonlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.