Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

               

   Yarım asır olmuş bile…

Yarım asır öncesine ait olan bu fotoğraf, 21 Ocak 1968  Pazar günü yapılan yerel seçimler sonrası, Belediye Başkanlığını kazanan Adalet Partisi Adayı Vedat C. Şemaki’nin, dostları tarafından ziyaret edilip başkanlığı kutladıkları 22 Ocak1968 gününe aittir.

Vedat Şemaki’nin dayısı olan Ali Can’ın 10 Kasım 1967 günü Bursa’da yapılan bir toplantı sırasında kalp krizi geçirip vefat etmesinden sonra Meclis Üyesi Ahmet Öz yeni başkanlık seçimi yapılıncaya kadar vekaleten belediye başkanlığı yapmıştı.

Ahmet Öz,  Adalet Partisi tarafından aday gösterilmeyince partisinden istifa edip seçimlere bağımsız aday olarak katılmıştı. Oldukça çekişmeli geçen seçimlerde CHP adayı Celadet Soydan’ı 225 oyla geçen Adalet Partisi adayı Vedat Şemaki belediye başkanı olmuştu.

İlk kez Belediye Başkanı olan Vedat Şemaki, daha sonra da iki kez aynı partiden Belediye Başkanı seçilip, askeri darbenin yapıldığı 12 Eylül 1980 tarihine kadar, bu görevini sürdürmüştü.

Yaptığı hizmetlerden dolayı, ilçe halkı onu daima “Beton Vedat” lakabıyla hep andı.

Fotoğraftakileri soldan itibaren tanıyalım;

Yüzü yarım görünen Orhan Akyüz, Şükrü Doğancı, Cemal Sinop, İsmail Çorapçı, Tahir Tezcan, Belediye Başkanı Vedat Cemil Şemaki, Dr. Derviş Eroğlu (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Başbakan ve sonradan Cumhurbaşkanı) ile Ahmet Civelek (Hizmetli). Belediye Binasının üst katında birlikteler. Kaynak: Yenişehir Gazetesi- Turgut Yüce

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.