92. Yılda Coşkulu Kutlama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

02102015292
Cumhuriyetin 92. yılı nedeniyle hazırlanan kutlama programı, 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Aynı saatlerden itibaren tüm resmi daireler ile özel işyerleri bayraklarla donatıldı.

02102015291
Hazırlanan kutlama programı,29 Ekim günü saat 09.30-10.00 arasında İlçemiz Kaymakamı makamında tebrikleri kabul etti. Tören alanı olan Atatürk Anıtı önünde program saat 10.00’ da başladı. Yenişehir halkı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili hazırlanan kutlama programı başından sonuna kadar büyük bir ilgiyle izledi.
Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramı kutlamasından sonra saygı duruşu, ardından İstiklal marşımız okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı İlçemiz Kaymakam’ı Rahmi Köse yaptı.
Kaymakam Rahmi köse, bayram mesajında, “Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş olan, Atatürk’ün en büyük eseri, milletimizin şeref abidesi Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, ilk günkü heyecanla kutluyoruz.” Diye başladığı konuşmasını “Millet olarak var olma mücadelesi verdiğimiz dönemde kahraman Anadolu halkının insanüstü gayret ve fedakarlığı ile kurulan Cumhuriyet, milletimize ve ülkemize yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Bizlere düşen görev bu hedeflere ulaşmak, her damlasında şehit kanı bulunan ülkemizi korumak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu bilen, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutan ilim ve irfan sahibi gençler yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyetini gelecek nesillere aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu aziz vatan uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” Diyerek bitirdi.
Kutlama programı; okunan şiirler, kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserin okunması ile devam etti. Karate gösterisi ve fotoğraf Sergisi ile süren program, atletizm, resim, şiir vb yarışmalarda dereceye girenler için yapılan ödül töreni ile sona erdi. Tören geçişinde Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından şeref tribününden geçiş erkanı selamladı.
02102015293
Kutlamaların İlgi Odağı Şahinler Oldu
Geçiş töreninin en ilgi çeken ismi yine Necdet Şahin oldu. Bu tür kutlamaların vazgeçilmez ismi Şahin, geçişe ayçiçeği dolu römorkuyla katıldı. Gerek traktörünü gerekse römorkunu bayrak ve Atatürk posterleriyle donatan Şahin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicilere ayçiçeği ikram etti.
“Yenişehir Üretiyor, Türkiye Tüketiyor” pankartıyla bayram kutlamasına özel bir çeşni katan Şahin’in eşi de traktörün üstünde, hayat arkadaşının yanında yerini aldı. Geçiş süresince tüm katılımcılara özel paketler halinde hazırlanmış ayçiçeği ikram eden Bayan Şahin’in bu çabası büyük ilgi ve takdir gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
92. Yılda Coşkulu Kutlama
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.