ADD Şubeleri Genel Başkan Çölaşan’ı Ağırladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği Güney Marmara Şubeleri Eşgüdüm toplantısı, Gemlik şubesinin ev sahipliğinde geçen hafta yapıldı. Toplantıya ve sonrasında gerçekleştirilen ’Güncel sorunlar ışığında Türkiye’’konulu söyleşiye tüm bölge şubelerinin yanı sıra ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınışık ve ADD Güney Marmara Eşgüdüm Sor. İrfan Öztürk katıldı.

Söyleşide ilk sözü Marmara Bölge Sorumlusu İrfan Öztürk aldı. Öztürk; ‘’Bizler Cumhuriyeti kuran inanç ve felsefenin savunucularıyız. Cumhuriyetin kurulmasının ardından, köy enstitüleri ile en büyük eğitim atılımı yapıldı. ‘Fin Mucizesi’ diye anılan, Finlandiya’daki eğitim hamlesinden daha büyüktü, gün geldi bunlar kapatıldı’’ dedi

Altınışık; ‘’Türkiye Cumhuriyeti Emperyalizme karşı alınan zaferle kuruldu’’

Sonrasında ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık söz aldı. Altınışık, Vefalı olmanın önemine değinerek başladığı konuşmasında; ‘’Atatürkçülük öncelikle vefalı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Emperyalizmin yenilgiye uğramasıyla yani Emperyalizme karşı alınan zafer ile kuruldu. Emperyalizme karşı alınan büyük zaferin de mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tü. Osmanlı ile alakalı söylenen ‘Hasta adam’ sözü, aslında söz değil projeydi. Kurtuluş Savaşı ile bu oyunu da bozmuş olduk. Hala bizim zaferimizin intikamını almak istiyorlar. Emperyalist anlayış, Türkiye Cumhuriyetinin şifrelerini çok iyi çözmüş. 1950’den bu yana, Türkiye Cumhuriyetinde yönetiminde hiçbir siyasi hareket, Türkiye’den yönetilmemiştir’’ şeklinde konuştu.

 Çölaşan; ‘’AKP’nin oylarının azaldığı ortadadır’’

Son sözü alan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise, küçük siyasi partilerin AKP’ye yaradığını ifade etti. Çölaşan Kuvvetler ayrımına da değinerek; ‘’Yasama, Yürütme ve Yargı, ayrı olması gereken üç önemli güçtür. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk bile, bu üç kuvveti tek elde toplamak istememiştir. Sadece Mussolini İtalya’sında ve Hitler Almanya’sında, bu güçler tek elde toplandı. Kuvvetler ayrılığı olmaması, diktatörlük demektir.

Emperyalist ülkeler, bölünmüş olan devletleri bir araya getirerek Ulus Devlet halini aldılar. Türkiye ise tekrar bölünmekten bahsediyor. Başkanlık sistemi deniyor ama ABD modelinde, denetim mekanizması vardır. Türkiye’de denetim mekanizması olmayacak, meclis veya senato görüntüden ibaret olacak.

Türkiye’deki seçim sistemi, darbe yönetiminin sistemidir. 81 ile 1’er milletvekilini doğrudan veren sistem, farklı illerde 100.000 oy ile doğuda 5000 oyu bir tutmaktadır. Seçimlerde dikkatli olmak, görev almak gerekir. Sandıklara gidin, tutanak örneklerini belgeleyin çünkü itiraz için sadece 2 günümüz var. AKP’nin oylarının azaldığı ortadadır. Bunun HDP’ye yaramasını istiyorlar. Partiniz ne ise gidin oy verin. Biz Eylül ayından bu yana ittifak öneriyoruz. İttifak önerdiğimiz cephe, Cumhuriyetçi cephedir. Bugün ittifaka yanaşmayanlar ve AKP’nin önünün kesilmesini engelleyenlerde de, günü geldiğinde hesap soracağız. Tayyip’e 2023’ü yedirmeyeceğiz’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ADD Şubeleri Genel Başkan Çölaşan’ı Ağırladı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.