Cingil: Bakanlığın “ Hak İhlali Oluşmadı” Demesini eleştirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil’in, 2013 1 Mayıs’ında gaz kapsülü ile yaralanmasına neden olan olay ile ilgili yaptığı suç duyurusuna Bakanlık “Hak İhlali Oluşmadı” dedi.

Bilindiği gibi Cingil, 1 Mayıs 2013 tarihinde, İşçi Bayramının Taksim’de kutlanmasını engellemek için Beşiktaş’ta yapılan müdahalelerde, orantısız, hukuka ve insan haklarına aykırı müdahale uygulayan ve gaz kapsülü ile yaralanmasına nedeniyle başta dönemin Başbakanı ve olayların emrini veren asli sorumlu olan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin İç İşleri Bakanı Muammer Güler, dönemin Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve sorumlu diğer polislerle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Cingil, “Başbakan ve Bakanla ilgili “jet” hızıyla verilen ilk önce Takipsizlik kararı ve akabinde itirazımın reddine ilişkin karar sonrası Anayasa Mahkemesi’ne “temel hak ve özgürlüklerimin ihlal edildiği” ve “etkin kanun yollarının tarafıma sunulmadığı” iddiaları ile maddi ve manevi tazminat talepli olarak Bireysel Başvuruda bulunmuştum. Bu başvuruda, gelinen süreçte, Bakanlığın görüş ve cevapları geldi. Buna göre, Bakanlık gaz kapsülünden yaralanan ve 20 gün raporlu bir şekilde yatarak tedavi gören, çalışamayan şahsım hakkında bir HAK İHLALİ OLMADIĞINI, bin derede su getirip, meseleyi eğip büküp çarptırıp talebimin ret edilmesini istedi.” Dedi.

Cingil’in açıklaması şöyle: Bu tip yazılar bir “görüş” olup esasen devletin kendisinin taraf olduğu bir yerde devletin Bakanlığından görüş alınması bu usulün tartışılması gerekliliğini ortaya koymakta, bu görüş metni de bu durumu en iyi şekilde göstermektedir.

Dilekçemin içeriğine bakıldığında tüm hususları tek tek nasıl çürüttüğüm görülmekte, tam 2 ay sonra güvenlik kameralarının bölgeden toplanmaya çalışması, 1 yıl 49 gün sonra emniyetten Mobese görüntülerinin istenmesi, halen daha tüm polislerin ifadelerine ulaşılamaması, kamera görüntülerinin bilirkişi gibi atanan Savcı katibince incelenmesi ve Başbakan Ve Bakan hakkında soruşturma yapılmaksızın, Bu Yönde Meclise Fezleke Gönderilmeksizin Direkt Takipsizlik Verilmesi Bunlar Hak İhlalinin Oluştuğu “Etkin Kanun Yollarının Tarafıma Sunulmadığını” açıkça, net bir şekilde dile getirilmektedir.

Bakanlık görüşünün özeti; Başbakan ve Bakanla ilgili bu dosyada ama usulden ama esastan ret kararı çıkar, “hak ihlali yoktur” kararı ver.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cingil: Bakanlığın “ Hak İhlali Oluşmadı” Demesini eleştirdi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.