Engelliler Günü’nde Farkındalık Etkinlikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Destek Rehabilitasyon Merkezi’nin Engelliler Günü Programı

Toplumda farkındalık oluşturmak ve engelli yurttaşların sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.

Yenişehir’de faaliyet gösteren Yenişehir Destek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda program düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa, Kaymakam Suat Seyitoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, siyasi partilerin temsilcileri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.

Programda, Yenişehir Destek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, şarkılar söyledi, dans etti, çeşitli oyunlar sahneledi.

Engelliler Günü Yemek Programı

03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Yenişehir Kaymakamlığı tarafından, okullarımızdaki özel eğitim sınıfında okuyan engelli öğrencilere ve ailelerine yönelik yemek programı düzenlendi.

İlçemizde farkındalık yaratma ve özel eğitim öğrencilerimiz ve aileleri ile bir araya gelmek amacıyla düzenlenen  yemeğe Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutan V. Hv.P. Binbaşı Lütfi Kocamanoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Güner, İlçe Jandarma Komutan V. Jan.Kıd. Başçavuş İbrahim Gültekin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Turgut Sevinç, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Halit Dereli, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Okul Müdürleri, Özel Eğitim Öğretmenleri, ilçemiz okullarında eğitim-öğretime devam eden özel eğitim öğrencileri ve aileleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ın açılış konuşması ile başlayan program, yemek ikramı, pasta kesimi ve Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul öncesi öğrencilerimizin Palyaço kıyafetleri ile yaptıkları eğlence, balon dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleri ile devam etti.

 3 Aralık Etkinlikleri Belediye Yemeği İle Sürdü

İlçemiz Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara yönelik Atakent Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenlendi.

        Sayın Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, Daire Amirleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda; halay gösterileri, dans gösteriyle eğlenen engelli vatandaşlar hoşça vakit geçirip, eğlendiler.

Engelliler Kurucu Başkanları Harun Sak’ı Unutmadılar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yenişehir’de yapılan yürüyüşün ardından hep birlikte 2 aydan bu yana ev hapsi nedeniyle evinden çıkamayan Harun Sak’ın evine giden engelli ve yakınları Harun Sak’a çiçek taktim edip her zaman yanında olduklarını belirttiler.

   Engelli aileleri adına konuşan engelli annesi Vildan Killaz, Harun Sak’ın Yenişehir’de engellilerin adı bile anılmazken kurduğu dernekle büyük işler başardığını  belirterek, ‘Bu gün Yenişehirli engelliler evlerinden çıktıysa bunu Harun Sak başkanımıza borçluyuz. Biz onun sayesinde çok büyük hizmetler aldık. Onun yaptıklarını unutamayız. Bu günlerde geçecek ve adalet yerini bulacak yine bizim yanımızda bizim destekçimiz olacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Kendisine bu zamana kadar bizlere yaptığı destekler için teşekkür ediyoruz. Bizim engelli çocuklarımız sürekli ona dua ediyor. İnşallah yakın zamanda aramızda olacaktır. Biz dernekten arkadaşlar olarak Harun başkan bize gelemiyorsa biz de ona gideriz dedik ve böyle bir şey düşündük’ dedi.

   10’larca engelliyi evinin önünde gören Harun Sak da uzun süre şaşkınlığını gizleyemedi. Yapılan jest karşısında duygulanan ve göz aşlarına engel olamayan Harun Sak, ‘Ben dernek başkanlığı dönemimde sürekli biz büyük bir aileyiz diyordum. Bu gün bir kez daha gördüm ki gerçekten biz engelli camiası olarak büyük bir aileyiz. Bu sıkıntılı dönemimde yapılan yürüyüş sonrası beni unutmayarak evime kadar gelmeleri beni çok mutlu etti. Gerçekten hiç beklemediğim ince bir davranış gösterdiler. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu sıkıntılı süreçte yüzlerce Yenişehirli hemşerim ziyaretime gelip bana destek oldular. Ancak en anlamlısı bu oldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Bu sıkıntılar bitecek adalet yerini bulacak ve ben yine bu çok özel kardeşlerimin hizmetinde emrinde olacağım. Bu güne kadar aldığım en anlamlı hediye ve ziyaret oldu. Bu vesile ile bütün engelli kardeşlerimi bu özel günde tekrar saygı ile anıyorum. İyi ki Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneğini kurmuşum ve iyi ki bu büyük ailenin bir bireyiyim’ diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelliler Günü’nde Farkındalık Etkinlikleri
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.