Festival Haberleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

festival20151
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri, 03 Eylül 2015 Perşembe akşamı Çarşı Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile başladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkemizde şehit düşenler için okutulan Mevlidin ardından vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuldu.

2. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri’nin ikinci gününde ise Belediye Meydanında açılan Modifiye Araç Sergisini takiben Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan Osmangazi Lisesi Bahçesi’ne Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri, Atlı Grubu, Kılıçkalkan Ekibi, Gazilerimiz ve Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar eşliğinde yapılan Kortej yürüyüşüne, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih KADİROĞLU, Yenişehir Kaymakamı Rahmi KÖSE, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak DURAL, AK Parti İl Başkan Vekili Emriye AKKUŞ, AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai DÜNDAR, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
İlçemizin turizm potansiyelini arttırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla düzenlenen festivalde, Koza Gençlik ve Spor Kulübü’nün Kılıçkalkan gösterisinden sonra ilk olarak Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi AKTAŞ bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK şu sözlere yer verdi;
“İlçemiz, Osmanlı’nın ilk başkenti olmasının yanı sıra, adından da anlaşılacağı üzere, Osmanlı’nın ilk kurduğu şehir unvanını da taşımaktadır. Osmanlı’nın kurduğu bu yeni şehrin, hak ettiği yeri kazanabilmesi için, bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bu bağlamda, yıllardır, bin bir emekle çiftçimizin ürettiği biberi, ülkemiz ve dünya pazarında önemli bir yer elde etmesi için gerçekleştirdiğimiz Altın Biber Festivali, ilçemize ve üreticimize yeni bir vizyon kazandırmış, çiftçimizin ekonomik ve sosyal anlamda da yeni bağlantılar kurmasına vesile olmuştur.
Bilindiği gibi, ilçemiz, bölgemizin en verimli topraklarına sahip ikinci büyük ovasıdır. Bu verimli topraklarda yetişen ürün çeşitliliğini arttırmak, en az girdi ve en ileri teknoloji ile verimi arttırmak amacıyla, ilçemiz sınırları içerisinde pek çok noktada sulama göletleri yapılmıştır. Üreticimizin ürünlerini, uluslararası arenada da pazarlamalarına yardımcı olabilmek amacıyla, Çok Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Recep ALTEPE’nin de katkılarıyla, çeşitli projeler hazırlanmıştır.
Bu bağlamda, ilçemizde büyük eksiklik olarak gördüğümüz, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için, Kurutma, Salça, Süt İşleme gibi birçok üretim tesisi, önümüzdeki süreçte hayata geçirilecektir.
Aynı zamanda, tarlada üretilen ürünün, pazara aktarılmasında, ekonomik büyümenin en önemli yapı taşlarından biri de ulaşımın güçlendirilmesidir. İlçemiz hava, kara ve demiryolu ulaşımı açısından, bölgede fark yaratmaktadır.
Yenişehir Uluslararası Havaalanının, eklenen yeni seferlerle, canlandırılmasının ardından, Bursa-İnegöl-İznik ve Bilecik çevre yollarının tamamlanması ve Hızlı Tren’in hayata geçmesiyle birlikte, bölgenin, ulaşım merkezi olması özelliğinin, ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda önemli bir katma değer yaratacağı gerçeği hepimiz tarafından bilinmektedir.
Dünyanın en büyük ikinci, ülkemizin de ilk Otomotiv Test Merkezi’nin ilçemize kuruluyor olması, Yenişehir’in yükselişinin göstergelerinden biridir.
Bu yıl, festival programımızı, ülkemizin içinde bulunduğu süreçteki hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, hazırlamaya gayret gösterdik. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sadık kalarak hazırladığımız festival programımızda eğlenceden ziyade, Tarım Alet ve Ekipman Stantları ile Köy Ürünleri Stantlarını açarak, üretici, ihracatçı, meslek odaları ve akademisyenlerimizin buluştuğu bir festival planladık.
Bu vesileyle, birlik ve beraberlik duygularına en çok ihtiyaç duyulduğu bu süreçte, şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyor, bizleri yalnız bırakmadığınız ve davetimize iştirak ettiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. El ele vererek ve çok çalışarak ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağımızın sözünü buradan tekrar ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK’in konuşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK yaptığı konuşmasında organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih KADİROĞLU ise çocukluk yıllarında ilçemize gerçekleştirdiği geziden hatıralar anlatarak festival fikrinin yeniden hayata geçmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

festival20152
Programda açılış konuşmalarını takiben Başkan Süleyman ÇELİK protokol üyeleri eşliğinde Osmangazi Lisesi Bahçesinde kurulan Köy Ürünleri Sergisi, Yenişehir Resimleri Sergisi ile Santral Parkta düzenlenen Tarım Alet ve Ekipman Sergisinin dualar eşliğinde açılışlarını gerçekleştirdi. Daha sonra Osmangazi Lisesi Bahçesinde, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kıl Çadır’da protokol üyeleri ile vatandaşlara gözleme ikramı yapıldı.

festival20153
Festival süresi boyunca Kıl Çadır’dan vatandaşlarımıza ücretsiz gözleme ikramının yapıldığı etkinlikte, ev hanımlarının kendi elleri ile kurdukları turşularını tanıttıkları Ödüllü Biber Turşusu Yarışması da gerçekleştirildi. Meclis Üyesi Hasan Sabri KAPOĞLU, U.U.MYO Dr. Hülya AKBAŞ ve Salatalık Üreticisi Feyzullah MESTAN’ın jüri üyesi olduğu yarışmada Kübra ÖZDEMİR katıldığı biber turşusu ile birinci oldu. Kübra ÖZDEMİR’e küçük altın hediye edilirken, jüri üyelerine plaket, yarışmaya katılan Fatma DERSE, Merve DERSE, Feyza ÖZDEMİR, Nermin ÖZDEMİR’e plaket ve havlu takımı hediye edildi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2.Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinliği’nin üçüncü gününde ise Osmangazi Lisesi Konferans Salonu’nda, “Geçmişten Günümüze Yenişehir’de Biber Yetiştiriciliği” konulu bir panel düzenlendi. Öğretim Görevlisi Hakan ERDOĞAN ve Dr. Hülya AKBAŞ’ın panelist olarak katıldığı programda ilçemizde yetişen biber çeşitleri, üretim şekli, biber yemekleri üzerine önemli bilgiler verilirken festivalimizde ilk sergilenen biber reçeli hakkında da bilgiler verildi.
3-4-5 ve 6 Eylül tarihlerinde festival boyunca vatandaşlarımızın ziyaret ettiği festival alanında, Osmangazi Lisesi Bahçesinde çiftçimizin ürünlerini sergilemesi için oluşturulan stantlarda; Yolören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Subaşı Muhtarlığı, Fethiye Muhtarlığı, Çeltikçi Muhtarlığı, Menteşe Muhtarlığı, Terziler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kozdere Muhtarlığı, Çelebiköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yerel Tohum Ürünleri, Yenişehir Çekirdeği, Eriş Gübre, Uludağ Üniversitesi Yenişehir MYO, Yenişehir Ziraat Odası, Türk Hava Kurumu, Yenişehir Belediyesi el Emeği Göz Nuru ürünlerini sergilediler. Tarım Alet ve Ekipmanları Sergisinin yer aldığı Santral Parkta ise tarım alet ve ekipman satışı yapan firmalar da ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiler.
Festivalin sonunda Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan KAMIL, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai DÜNDAR ve Belediye Meclis Üyeleri 2.Uluslararası Altın Biber Festivali’nde stant açan tüm katılımcılara plaket takdiminde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Haberleri
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.