Gazilerimizi Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Yenişehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Yenişehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği’nin çelenklerinin konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu.

Yenişehir Gaziler Derneği Başkanı Hikmet Öztürk törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül gaziler gününün kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.

Öztürk’ün konuşması özetle şöyle: 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü TBMM tarafından gazi unvanıyla taçlandırdığı gündür. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamı bağımsız ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimiz asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' deyişinde saklıdır. Yüce Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün de yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük en büyük güvencesi ve dayanağıdır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, bayramınız kutlu olsun. Ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi Gaziler Günü münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı günler diliyorum."

Gazi Haşim Şahin'in şiir okuduğu tören sonrası Muharip Gaziler Derneği Yenişehir Temsilciliği ziyaret edildi. Ziyaretten sonra Orhaniye Köyü'ne hareket edildi. Burada Gazi Müstecip Onbaşı mezarı başında anıldı.

Törenlere Kaymakam Mustafa Güney, Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Yarbay Lütfi Kocamanoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gaziler katıldı.

Anma programının son etkinliği, Yenişehir Belediyesi tarafından Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek oldu. Yemeğe şehit aileleri ve gaziler katıldı,

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazilerimizi Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.