‘Hızlı tren Bursa’ya CHP iktidarında gelecek’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Nuthayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'da tamamlanmasını beklenen hızlı tren projesine ilişkin, "2016'da bitecekti bu hızlı tren. Ulaştırma Bakanlığı'nın cevabında deniyor ki 2023'de bitecek. O hızlı tren Bursa'ya gelecek. Ama ne zaman gelecek? Büyük ihtimalle CHP iktidarında gelecek" dedi.

'Hızlı tren Bursa'ya CHP iktidarında gelecek'

CHP Bursa Milletvekili Nuthayat Altaca Kayışoğlu, 2020 yılında Bursa'da tamamlanması planlanan hızlı tren projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın soru önergesine verdiği yanıtta 'Bursa'ya hızlı tren gelecek' bilgisinin yer aldığını belirten Kayışoğlu, "Bir önceki valimiz, '400 milyon lira çöpe gitti' dedi. Bakanlığın verdiği yanıtta, 106 kilometrenin 50 kilometresinin ihalesi iptal edilmiş. İhale bedelinin tamamı ödenmiş ama Sayıştay raporlarına göre yüzde 15, verilen yanıta göre ise belli bir yüzdesi ancak yapılabilmiş. Peki, biz bu çöpe giden 400 milyon liranın hesabını sormayacak mıyız?"

'Yol yapıyoruz, tren yapıyoruz, havaalanı yapıyoruz, beğenmiyorsunuz' denildiğini aktaran Kayışoğlu, "Doğru düzgün yapsanız. Bir liralık işi bin liraya değil, gerçekten bir liralık işi bir liraya yapsanız. Zamanında yapsanız. Tabii ki alkışlarız" dedi.

Kayışoğlu, şöyle devam etti:

"2016'da bitecekti bu hızlı tren. Ulaştırma Bakanlığı'nın cevabında deniyor ki 2023'de bitecek. O hızlı tren Bursa'ya gelecek. Ama ne zaman gelecek? Büyük ihtimalle Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gelecek."

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Hızlı tren Bursa’ya CHP iktidarında gelecek’
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.