29 Ekim Kadınları Derneği’nden 23 Nisan mesajı: “Acıya rağmen kutlamaya devam edeceğiz”
29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, Dernek Genel Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan basın açıklamasını paylaştı. Açıklamada, son dönemde yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybeden çocuklar ve eğitim emekçilerini anarak bayramın buruk karşılandığını belirtildi.
Açıklamada, özellikle Siverek ve Maraş’ta yaşanan olayların büyük üzüntü yarattığı vurgulanırken, eğitim alanındaki sorunlara yönelik uyarıların dikkate alınmadığı ifade edildi. Dernek, eğitimin laik ve bilimsel temellerden uzaklaştırılmasına karşı olduklarını dile getirdi.
23 Nisan’ın ulusal egemenliğin millete geçtiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu önemli günün çocuklara armağan edilmesinin geleceğe verilen değerin göstergesi olduğu belirtildi.
Dernek, bayramların engellenmesi yerine çocuklara doğru şekilde anlatılması gerektiğini vurgulayarak, okulların güvenli, özgür ve şiddetten uzak ortamlar olması çağrısında bulundu.
Açıklamanın sonunda, Cumhuriyet ve ulusal egemenliğe sahip çıkma kararlılığı yinelenerek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun” denildi.