Kafkasspor Taraftarına Sert Tepki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel Amatör Lig’de 6’nci Bölge 1’nci Grup’ta Yenişehir Belediyespor’a Konuk Olacak İnegöl Kafkasspor Taraftarı Büyük Olaylara İmza Atıp Çevreye Zarar Verdi. Yenişehir Yönetimi sert tepki Gösterdi

TFF 3’ncü Lig’e çıkma yolunda mücadele eden Yenişehir Belediyespor bugün saat 14.00’te İnegöl ekibi Kafkasspor’u Yenişehir İlçe Stadyumu’nda konuk edecek. Karşılaşmayı izlemek için Yenişehir’e giden Kafkasspor taraftarları ise istenmeyen olaylara imza attı.

Gece saatlerinde Yenişehir’e gelen Kafkasspor taraftarı küfürlü mesaj ve konuşmalarıyla ilçe halkını rahatsız ederken, stadyuma da çizdikleri şekillerle zarar verdi.  Maça saatler kala İnegöl Kafkasspor taraftarının yapmış olduğu bu davranışlara Yenişehir Belediyespor yönetimi de sert tepki gösterdi.

Bursa derbisinin adına yakışmayacak davranışların kabul edilemez olduğunu açıklayan Yenişehir Belediyespor yönetim kurulu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ Fair-Plar ruhunun egemen olduğu ve misafirperverliği ile her takımın kalbini kazanmış Yenişehir Belediyespor olarak Bursa İnegöl Kafkasspor taraftarının bu çirkin davranışlarını kınıyoruz. Yapılanları tüm camiaya mal etme gibi bir anlayış içerisinde değiliz. Ancak bu zihniyeti taşıyan kişilerin futbol ailesi içinde olmasını hazmedemiyoruz. Spor, barışın tesis edildiği en önemli araçtır. Amacı sadece zarar vermek ve huzursuzluk çıkarmak olan kişileri taraftar olarak kabul edemeyiz. Yenişehir halkına yönelik gerçekleştirilen psikolojik saldırılar sporun ruhuyla bağdaşmadığı gibi, evimiz olan Yenişehir İlçe Stadyumu’nun duvarlarına çizilen ahlak dışı figürlerin de yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Kolluk kuvvetlerinin de müdahil olduğu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz.”

Maçta Çıkan Olayları Başkan Aydın Yatıştırdı

Maçta çıkan olayları Başkan Aydın bastırdı. Yenişehir ilçesinde oynana Bölgesel Amatör Lig 6. Bölge 1. Grup maçında çıkan olaylar sebebiyle Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın sahaya indi.

Taraftarı sakinleştiren Aydın, taraftarı takımı desteklemeye davet etti. Yenişehir Belediyespor ile Kafkasspor takımları arasında oynanan maçta tansiyon yükseldi. Bölgesel Amatör Lig 6. Bölge 1. Grup'ta Yenişehir Belediyespor'a konuk olacak İnegöl Kafkasspor'da, taraftarın çevreye zarar vermesi sonucu Yenişehir taraftarını isyan etti.

Sahaya giren Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Spor centilmenlik bir kardeşliktir. Lütfen sakin olalım sahaya herhangi bir yabancı madde atmayalım. Takımımızı en iyi şekilde destekleyelim. Yenişehir'in şanlı taraftarına yakışan da budur" diye konuştu. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın taraftarlara seslenmesinin ardından 15 dakika ara verilen ilk yarıyı Yenişehir Belediyespor 1-0 üstün kapattı.

Maç öncesi ve sırasında yaşanan gerilim, Kafkarspor taraftarların Yenişehir İlçe stadyumunda duvarlara, kapılara. asfalta hakaret içerikli yazılar yazılmasıyla başladı.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kafkasspor Taraftarına Sert Tepki
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.