Mülakatta elenenlere dönüş yolu…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’ye verdiği kanun teklifiyle yazılıda başarılı olan ancak mülakatta elenen hukukçuların haklarının iadesini istedi.

Altaca Kayışoğlu, bugüne kadar yapılan hakimlik savcılık sınavlarında birçok hukukçunun sınavı kazandığı halde mülakat sınavında keyfi olarak elendiğini, bunun da hem hukuk sistemine hem de genç hukukçuların geleceğine darbe vurduğunu dile getirdi.

Dünden bugüne süregelen uygulamalar çerçevesinde yaşanan hak ihlallerinin telafisi için böyle bir kanun teklifi hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na verdiğini vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yaptığı çalışmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Verdiğimiz kanun teklifinde öne çıkan iki nokta var.

Birincisi hakimlik savcılık sınavında başarılı olup mülakatta elenenlerin istemeleri halinde Adalet Bakanlığı’nca atamalarının yapılmasını içeriyor.

45 yaşını geçmemiş yazılıda sıralamaya giren bütün mülakat mağduru hukukçular teklifimizin yasallaşması halinde isterlerse hakim veya savcı adayı olarak atanma hakkı elde edecekler.

İkinci nokta bundan sonraki süreçte hakimlik savcılık sınavının sadece yazılı olmasını öngörüyoruz.

Çünkü mülakat keyfi değerlendirmelere neden oluyor.Yargı sisteminin bağımsızlığı ve genç hukukçuların idealleri için böyle bir değişikliği önemsiyoruz. Bu nedenle teklifi hazırlayıp, Meclis’e sunduk.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mülakatta elenenlere dönüş yolu…
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.