Özel: Yenişehir depreme hazır olmalı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilçemizde deprem ile ilgili geniş kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, Bursa için paylaşılan deprem risk haritasında, Yenişehir ilçemiz birinci derecede riskli deprem bölgeleri arasında açıklandığı belirtildi ve “ Yenişehir’in büyük bir bölümü “Ayrılmamış Kuvaterner Çökeller” olarak adlandırılan sıvılaşmanın yoğun olarak görüldüğü depreme çok dayanıksız bir zeminden oluşuyor. Olacak bir depremde bu zeminin üzerindeki yapılar aynı standartlarda inşa edilseler bile sağlam kayalar üzerindeki yapılardan kat kat daha fazla etkilenecekleri, hasar görecekleri ve yıkılacakları bilimsel bir gerçektir.” Denildi.

Açıklama özetle şöyle:

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak çağrımız; Yenişehir Belediyesi’nin, Mimarlar Odası, Jeoloji ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın yanında üniversiteler ile protokol imzalayarak güvenli bir Yenişehir ve güvenli bir gelecek için çok geç olmadan çalışmalara başlamasıdır.

Bizler ilçemizde hangi okulların riskli bir yapıda olduğunu maalesef bilmiyoruz. Olacak muhtemel bir deprem de özellikle ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz için hayati önemi bulunan başta okullarımız olmak üzere toplu konut, kamu binaları, iş yerleri, site vb. yerlerin deprem risk dereceleri ve deprem dayanıklılık durumlarının tespitinin yapılması en önemli konuların başında gelmektedir.

Bursa’da birkaç belediye hariç, yerel yönetimler Bursa'nın deprem kuşağında olduğuna maalesef inanmak istemiyor. Deprem olmadan hiçbir tedbir almayan, ancak sonrasında gündemine alan yerel yöneticilerin bölge halkına karşı büyük bir ihanet içerisinde oldukları yadsınamaz bir gerçektir.

İlçemizdeki deprem gerçeği ve tüm veriler ortada iken İYİ Parti olarak bizlerin düşüncesi halkımızın can ve mal güvenliği için bir an önce çalışmalara başlanması gerekliliğidir. Eğer şimdiden depreme karşı hazırlıklarımızı en kısa sürede tamamlarsak oluşacak deprem bir afete dönüşmez ve bir doğa olayına sadece tanıklık etmiş oluruz ama yapamazsak çok büyük kayıplara uğrarız.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel: Yenişehir depreme hazır olmalı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.