‘Şiddeti Frenliyoruz’ Projesi Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadına Şiddetle Mücadele konusunda 7/24 Şiddet Hattı olan ve bu konuda çok önemli çalışmalara imza atan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Şiddeti Frenliyoruz Projesi’ni Yenişehir de de gerçekleştirdi.

Yenişehir 29 Ekim Kadınları Derneği’nin kendilerine başvurması ile bu önemli çalışmayı Yenişehir’de de gerçekleştiren dernek yetkilileri projeyi şöyle anlattı.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, kadına yönelik erkek şiddetine karşı taksicilerde farkındalık yaratmak için "Şiddeti Frenliyoruz” adlı bir proje başlattı. Bu yıl 4. Fazı Bodrumdan Kars’a Şiddeti Frenliyoruz ile 6 ilde çalışmalar yürütmektedir.

Proje kapsamında başta Bursa Yenişehir olmak üzere, Hakkari, Bodrum, Kars, Diyarbakır ve Elâzığ’da taksi şoförlerine şiddete uğrayan kadınlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğiyle ilgili çeşitli eğitimler veriliyor.

Bursa Yenişehir’de de Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi ve Yenişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası ile işbirliği protokolü ve şiddete sıfır tolerans manifestosu imzalandı. Çalışma yapılacak 6 durak Kule, Yenişehir, Heykel, Siteler, Hastane ve Havaalanı Taksi Durakları belirlendi.

Eğitimleri, alanında uzman, dernek üye ve yöneticilerinin yanı sıra avukat, sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog ve aktivistler verdi. Kadına yönelik şiddete tanık oldukları veya araçlarına şiddet gören kadınları aldıkları takdirde, bu kişileri yönlendirebilecekleri kurumlar ile şiddetle mücadele mekanizmaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca birinci önceliğimizin öncelikle kişinin kendi can güvenliği olduğunu sık sık vurgulandı. Şoförler Odası ve hizmet veren tüm şoförlerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmanın başarıyla tamamlandığı vurgulandı.

Şoförlere ayrıca Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça kitapçıklar dağıtıldı. Eğitim alan şoförler, araçlarının güvenli olduğunu göstermek için araçlara şiddet hattı sticer yapıştırıyor ve her durağa Şiddete Sıfır Tolerans "manifesto" asıldı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Şiddeti Frenliyoruz’ Projesi Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.