Tiyatro söyleşileri sona erdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bursa Kültür ve Sanat Derneği (BKSD)’nin ortaklaşa düzenlediği “Gençlerle Tiyatro Söyleşileri” programının birincisi, 3 Nisan 2013 Çarşamba günü Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi (YEGAL) öğrencileri ile Yenişehir Meslek Lisesi öğrencilerine verilen eğitimlerle başladı ve 11 Nisan günü sona erdi. Edinilen bilgiye göre söyleşilerden toplam 900 öğrenci yararlandı.

11 Nisan 2013 Perşembe günü Yenişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML), Yenişehir İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi (TML) ile Yenişehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (ASML) öğrencileriyle yapılan söyleşilere, BKSD Genel Sanat Yönetmeni ve Emekli Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Celal Bıyıklı ile BKSD Başkanı ve Yenişehir Belediyesi Tiyatro Kursu Eğitmeni Arda Mat katıldı.

Uygulamalı anlatımların da yer aldığı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro söyleşisinin ilk bölümü sabah 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Yenişehir Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda Yenişehir EML öğrencileri, öğleden sonra 13.30 ile 16.30 saatleri arasında ise İlhan Oğuz TML Konferans Salonu’nda TML ve ASML öğrencileri ile gerçekleştirildi. BKSD Genel Sanat Yönetmeni ve Emekli Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Celal Bıyıklı, gençlerle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal ve Uluslararası Bildirisini paylaşarak tiyatro tarihi, diksiyon, fonetik ve doğaçlama konularında da önemli bilgiler verdi.

3 Nisan 2013 Çarşamba günü Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi (YEGAL) ile Yenişehir Meslek Lisesi öğrencilerine, 5 Nisan 2013 Cuma günü Yenişehir Osmangazi Lisesi (YOSGAL) ile Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrencilerine, 11 Nisan Perşembe günü ise Yenişehir Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine verilen tiyatro eğitimlerinden yaklaşık dokuz yüz lise öğrencisi faydalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tiyatro söyleşileri sona erdi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.