“Üç̧ Arkadaş”11. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen sene tamamı Yenişehir’de çekilen ve sadece Yenişehirli oyuncuların rol aldığı " Üç Arkadaş̧ " filmi Boğaziçi Film Festivalinde yarışmaya hak kazandı.

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu 11. Boğaziçi Film Festivali'nde "Altın Yunus" için yarışacak ulusal filmler belli oldu. Geçen sene tamamı Yenişehir’de çekilen ve sadece Yenişehirli oyuncuların rol aldığı " Üç Arkadaş̧ " filmi Boğaziçi Film Festivalinde yarışmaya hak kazandı.

Filmde, Hilal ve Ayşe karton toplayıcılığı, Mercan ise hurdacılık yapmaktadır. Haraç̧ çetesi lideri Sarı Selim, çocukları kaçırır ve paralarına el koyar. Hilal de babasına ilaç̧ almak için biriktirdiklerini Sarı Selim’e vermek zorunda kalır. Bunun üzerine üç̧ arkadaş̧ ödüllü̈ bir güvercin yarışına katılmaya karar verirler. Fakat Sarı Selim, yarışa katılmalarına engel olmak için kuşu kafesinden çıkarıp serbest bırakır. Bu durum üç̧ çocuk için dostluklarını pekiştirecek bir yolculuğun başlangıcı olur.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre festival, 8-16 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle seyircilerini ağırlayacak festivalin "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda "En İyi Film Ödülü" için 8 film yarışacak.

Festival seçkisinde İsmail Doruk'un "60 Gün", Umut Evirgen'in "Annesinin Kuzusu", Mesut Keklik'in "Bölge", Tufan Şimşekcan'ın "Ceylin", Yiğit Küçükkibar'ın "Gün Batımına Birkaç Gün Kala", Mehmet Demir Yılmaz'ın "Kum Zambağı", Nursen Çetin Köreken'in "Üç Arkadaş", Miraç Atabey'in "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmleri yer alacak.

En İyi Filme 200 Bin Lira Ödül Verilecek

Boğaziçi Film Festivali'nde her yıl sinemanın yeni ve nitelikli filmlerini seyirciyle buluşturmak ve Türk sinemasının ulusal ve uluslararası görünürlüğünü arttırmak adına düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda büyük ödül olarak "En İyi Film"e verilen Altın Yunus'un yanı sıra 200 bin lira para ödülü verilecek.

Jüri değerlendirmelerinin ardından "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" dallarında ödüller sahiplerini bulacak.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Üç̧ Arkadaş”11. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.