Yenişehir CKD: liyakate dayalı yeni bir atama bekliyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Ensar Vakfı yöneticisi ve İskilipli Atıf Hoca savunucusu Ahmet Yaramış’ın getirilmesine tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada “Liyakate dayalı yeni bir atama yapılmalı” talebinde bulunuldu.

Açıklama şöyle: 

 “TTK’nun başına, ‘din ve ahlak eğitimini amaç edindiğini’ ifade eden Ensar Vakfı’nın yöneticisi ve Milli Mücadelemize ihanet eden İskilipli Atıf Hoca’nın ‘savunucusu’ bir akademisyenin atanması ise milli değerlerimiz ve milli birliğimizle bağdaşmamaktadır.

TTK Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın dünya ve Türkiye meselelerini ne şekilde ele aldığı kendisinin konusudur. Ancak Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve zamanında Yusuf Akçura’ların, Enver Ziya Karal’ların başkanlık ettiği bu kurumun başına, Atatürk’ü ve düşüncelerini, bilime-gerçeğe dayalı bakışla kavramış bir bilim insanının getirilmesini beklemek hepimizin konusudur.”

 “En son 23 Nisan akşamı, İstiklal Marşımızın, milletçe tek ağızdan okunduğu dakikalarda, bir kere daha görüldüğü gibi; birliğimizin temelinde, Atatürk ve onun milli egemenlik ve bağımsızlık ülküsü yatmaktadır.

Atatürk’ün yolunda, birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden CKD olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyor ve milli birliğimizin temel direği olan, Atatürk’ün kurduğu bu kurumun başkanlığına yaptığı atamayı geri çekerek; liyakate dayalı yeni bir atama yapması çağrısında bulunuyoruz”

Son söz olarak bildirmek isteriz ki birlik ve beraberliğimize, milletimizin iradesiyle ulaşacağımıza inanıyor; yakın geleceğin güçlü ve mutlu Türkiye’sini, bu iradenin hayata geçireceğine, sonuna kadar güveniyoruz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir CKD: liyakate dayalı yeni bir atama bekliyoruz
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.