Yenişehir MHP: “İhtiyacımız Olan Çanakkale Ruhu”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

nihat doğan (6)

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Doğan,  18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerimizi Anma Günü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Bugün İhtiyacımız Olan Çanakkale Ruhudur" dedi. Günün anlam ve önemine dikkat çeken Nihat Doğan, Çanakkale ruhunun özünün, Türk milletinin birlik ve bütünlük içinde bağımsız yaşaması olduğunu ve bu öz ve şuurun bugün ihtiyacımız olan güç kaynağı olduğunu belirtti.

Doğan’ın Açıklaması Özetle Şöyle:

En başta Çanakkale’de yaşanan destan, inancın gülleye, imanın ateşe ve vatan sevgisinin mermiye dönüşmesiyle şekillenmiş ve tescillenmiştir.

Çanakkale ile milletçe kahraman olduk ve kahraman millet unvanını yüz binlerce kefensiz halde yatan şehitlerimizle bir kez daha teyit ettirdik. Bu nedenle, Çanakkale, bizim için bir coğrafi bölgenin adından önce, her karış toprağına bir yiğidin, bir vatan evladının sere serpe uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir.

Çanakkale’yi geçilmez yapan, Çanakkale’yi yenilmez kılan ve Çanakkale’yi zirveleştiren Türk milletinin bağımsız yaşama duygusu, esarete tahammülsüz tutumudur.

Asırlarca topraklarımızda gözü olanlar, asırlarca Türklüğü silmeye ve sürmeye çırpınanlar, Çanakkale’de millet gücüyle, iman kudretiyle ve milliyetçi heyecanlarla kalbura çevrilmiş, yerle bir edilmiş ve yerin dibine geçirilmiştir.

Teslimiyetçiler Çanakkale’yi anlamayacaklardır. Çözümcüler, bölücüler, teröristler ve elbette hainler Çanakkale’yi göremeyecekler ve bilemeyeceklerdir.

Çünkü Çanakkale, Türk milletinin nabız atışı, can evi, vicdan senedi, şahdamarıdır.

Çünkü Çanakkale, tek dişi kalmış canavarın kuyruğunu kıstırarak def olup gittiği yerin adıdır.

Çünkü Çanakkale, kınalı kuzuların şahadet ipine sımsıkı sarılarak, asalet, fazilet, ahlak, maneviyat ve vatan mücadelesi verdikleri mehabet dolu hatıraların toplamıdır.

Bu vesileyle '18 Mart Şehitler Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede Türk vatanının birliği, Türk milletinin dirliği uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP: “İhtiyacımız Olan Çanakkale Ruhu”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.