Yüksel Özkan Test Merkezini Sordu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanıtlaması için TBMM kürsüsünden Otomotiv Test merkezini sordu.

   Yüksel Özkan, TBMM’de yaptığı konuşmada, ‘Yenişehir’de TSE tarafından yapılması planlanan Otomotiv Test merkezi ile ilgili karar 2014 yılında resmi gazetede yayınlanmıştır. 2015 yılında kamulaştırma tamamlanmıştır. O tarihten bu güne hiçbir gelişme olmamıştır. Bursa ve bölgemiz için stratejik bir önemi olan bu yatırımla ilgili Sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank’a yanıtlaması için bir soru önergesi verdim ancak cevap vermediler. Kamulaştırma yapılmasına rağmen neden her hangi bir adım atılmamıştır? Kamulaştırma ile ilgili her hangi bir mağduriyet söz konusu mudur? Çalışmaların devam etmemesinin sebebi nedir? Otomotiv test merkezi ile ilgili son durum nedir? Kamuoyu ile neden bu bilgiler paylaşılmıyor?

Çavuşoğlu Ne Demişti.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 14 Nisan 2018 tarihinde Yenişehir’de temeli atılan Spor kompleksinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Dış ülkelere test için gönderilen araçlara bir sene sonra sıra geldiğini söyledi. Test merkezinin çok stratejik bir yatırım olduğuna değinen Çavuşoğlu, "İki haftadır Yenişehir Otomotiv Test Merkezi ile ilgili olarak yetkili kurumlardan brifingler alıyorum. Bir Güney Kore firması ihaleyi aldı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Ayın 15'inde teknik heyet Güney Kore'ye gidecek, oradaki çalışmalarını tamamlayacak ve bölge ile ilgili gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatacağız. Bence otomotiv test merkezi, Türkiye'nin savunma sanayi yatırımları dışında en stratejik yatırımlardan bir tanesidir. Çünkü burası kara araçlarının yanı sıra savunma sanayiine ait araçların da test merkezidir. Şu an bir araç üretildiğinde bu araç test için İspanya'ya da İngiltere'ye gönderiliyor. Adamlar bir sene sıraya almıyorlar. Böyle araç üretseniz ne olur? Bizim o araçla ilgili, o teknoloji ile ilgili bilgilerimize orada ulaşacaklar. Türkiye'nin gerçekten bu süreçte en önemli ihtiyaç duyduğu yatırımlardan bir tanesi bu test merkezidir ve bu yatırım da Yenişehir'dedir. Şimdi savunma sanayi ile işbirliğini yaptık, artık önümüzde bir engel kalmadı. Önümüzdeki bir buçuk aylık zaman içerisinde Savunma Sanayi İcra Kurulu toplanacak. Biz bu yıl içerisinde buranın temelini atacağız. Bu kadar açık ve net" diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksel Özkan Test Merkezini Sordu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.