“Zamlar Geri Alınsın”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Kurulu 7 Siyasi Partinin İlçe Başkanlıkları “Zamlar Geri Alınsın” Konulu Ortak Basın Açıklaması Yaptı. Emekli-Sen Yenişehir Şubesi De Eyleme Destek Verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Memleket Partisi, Gelecek Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Parti ilçe başkanlıkları, son yapılan zamları protesto etmek amacıyla bir araya geldi. EMEKLİ-Sen Yenişehir Şubesi Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına destek verdi. Açıklamada,  ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarına tepki vermeleri konusunda çağrı yapıldı.

Açıklama şöyle:

Bizler bugün burada 7 siyasi parti ilçe başkanlığı olarak esnafından, işçisine, memurundan, emeklisine, sanayicisinden, çiftçisine, ev hanımından, öğrencisine son zamanlarda tüm halkımızın belini büken, evdeki hesapları darmadağın eden zamlara ilişkin tepkimizi ortaya koymak için toplanmış bulunuyoruz.

2022 yılına girişte yapılan zamlarla elektrik ve doğalgaz faturalarının katlanarak gelmesi; akaryakıt, gübre, yem, gıda ve en önemli temel ihtiyaçlara fahiş zamlar gelmesi evdeki vatandaşımızda, sanayideki esnafımızda, köydeki çiftçimizde dayanılamayacak bir hal almıştır.

İktidarı elinde tutanlar, yaptıkları zamlar ve fahiş fiyat artışlarının milletimizin tüm kesimlerinin üzerine bir kâbus gibi çöktüğünü görmezden geliyor.Bizler, elektrik fiyatlarının hem mesken abonelerinde hem de sanayi abonelerinde % 130’lara varan artışla toplumun sırtına yüklendiğini, gübrede %600, mazotta %300,  doğalgaz da % 100, yemde % 400 lere varan büyük soyguna hep birlikte dur diyoruz.

Ekonominin her açıdan dibe vurmasıyla temelden sarsılan, pandemi kâbusuyla birlikte adeta can çekişmeye başlayan vatandaşa, bir darbe de elektrik ve doğalgaz faturalarıyla vuruldu. Pandemi sürecinde geçim derdi katlanarak artan vatandaş işsizlik ve mutfak masraflarının artmasının altında inim inim inlerken, siz temel ihtiyaç olan enerjiye sürekli zam yaptınız. Bunun Türkçesi şudur: İktidar, özelleştirilen elektriğe ve doğalgaza yapılan bu amansız zamlara göz yumarak hem şirketlere kıyak geçiyor, hem ek kalemlerden aldığı kendi payını arttırıyor. Olan her zamanki gibi vatandaşlarımıza oluyor. Vatandaş artık her fatura geldiğinde ‘Yandım Allah’ diye bağırıyor.

Ev hanımlarımız çamaşır, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge çalıştırmaktan korkar hale geldi. Esnafımız dükkânların da kira masraflarından daha yüksek gelen elektrik faturaları nedeniyle soğukta oturmaya başladı. Yenişehir’de ısınmak için güneşe çıkan esnaflarımıza şahit oluyoruz. Artık İnsanlarımız eşleri ve çocukları ile akaryakıt zamları dolayısıyla arabaları ile gezememeye başladı. Sanayicimiz elektrik fiyatları ile artan maliyetlerinden ötürü önünü göremez hale gelmiştir. Çiftçilerimiz gübre, yem, tohum ve mazota yapılan zamlar sonrası ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

 

İşte yaşanan bu kara tabloda, halkımızın büyük bir bölümünün açlık ve yoksulluk içinde, sadece fatura ödemek için yaşadığını, aslında yaşamak yerine hayatta kalmaya çalışan bir toplum haline getirildiğini görüyoruz

Bu sorunun tek bir sebebi, tek bir sorumlusu vardır. O da ülkeyi yönetemeyen iktidardır. Artık iktidar ülkeyi yönetemiyor, sorun çözemiyor tam aksine sorunun bizzat sebebi oluyor.        Bizi bu hale düşürenlerden, halimizi umursamayanlardan, bir şey beklemek elbette nafiledir. Onların tek derdi iktidarlarını korumak, zenginliklerine zenginlik katmak, faturayı da biz vatandaşa ödetmektir. Bu duruma dur demek ve çekildiğimiz karanlıktan kurtulmak ancak bu ülkeyi ve milletini seven insanların bir araya gelmesi ile mümkün olacaktır.          

Biz Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Memleket Partisi, Gelecek Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Parti ilçe teşkilatları Yenişehir’den gür bir sesle iktidara sesleniyoruz; “Gelin doymak bilmeyen gözünüzü, vatandaşın cebine dikmekten vazgeçin, yaptığınız zamları geri alın.” Aynı haklı tepkiyi ilçemizde sivil toplum kuruluşlarından ve meslek odalarından da beklediğimizi bildirir, basın açıklamamıza katıldığınız için hepinize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

                                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Zamlar Geri Alınsın”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.