Artık unutmayalım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman…

 İki haftadır üzüntü, öfke, umut, sevinç, acı… Bu duyguların hepsini çoğumuz aynı anda ve çok derinden hissederken ben haykırmak istiyorum "Unutulmasın tüm bunlar, unutmayalım!" diye…

Deprem haberini aldıkları gibi bireysel olarak ya da çeşitli sivil toplum örgütleriyle canını dişine takıp o bölgelere "samimiyetle ve hiçbir çıkar gütmeden" gidenleri unutmayalım.

Yarın öbür gün seçimde sandık başında iki zıt görüşteki siyasi partinin görevlileri olarak bulunacaksınız belki ama afet bölgesine gitmek üzere hazırlanan tıra eşyaları birlikte yüklemiştiniz, unutmayın.

Tanımadığınız insanların haklı mücadelelerine sırtınızı dönecek olduğunuzda, bir bebek enkaz altından sağ salim çıktığında hiç tanımadığınız yüzlerce insanla beraber sevinçten ağlamıştınız, bunu unutmayın.

 Maden emekçileri çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yıllardır mücadele ediyor. Bu mücadeleye yine sırtınızı dönecek olursanız maden emekçilerinin "Yıllık iznimizden düşün, biz afet bölgesine arama kurtarma çalışmalarına destek olmaya gidiyoruz." dediklerini unutmayın.

Gençleri eleştirecek olduğumuzda "Bu kadar eşyayı tırlara nasıl yükleyeceğiz?" diye okulun bahçesinde kara kara düşünürken "Hocam biz geldik. Yaşımız 18'in altında ama sorun olmaz değil mi? Ne olur yardım edelim." diyen lise öğrencilerini hatırlayalım.

Kıymetli öğretmenim, deprem bölgesinden gelen öğrenciniz sabrınızı zorlayan davranışlar sergilediğinde mesleğinizin ön koşulunun sabır olduğunu hatırlayın. 

Sokak hayvanlarının gördükleri şiddeti yok sayacak olursanız eğitimli ya da eğitimsiz o can dostların arama kurtarma çalışmalarına olan katkılarını hatırlayın. 

Enkazların başında sevdiklerinin canlı ya da cansız bedenlerine ulaşmayı bekleyen binlerce insanın gözlerindeki yaşları, yüzlerindeki ifadeleri asla unutmayın. 

Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlığa devlet denir. Devletin ne olduğunu da unutmayalım.

Yaşanan tüm bu acıların en büyük sebebinin "unutmak" olduğunu ise aklımızdan hiç çıkarmayalım.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Artık unutmayalım
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.