Eskiler eskimez

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayram günleri, mevcut durumun geçmiş ile kıyaslandığı günlerin başında geliyor olsa gerek. "Eskiden bayramlar daha güzeldi. Eski bayramların tadı şimdikilerde yok…" gibi cümleler kurmuşuzdur, duymuşuzdur.

 Aramıza mesafeler giren sevdiklerimizin doldurulamayan yerleri, göçüp giden büyüklerimizin artık bomboş olan evleri, çocukluğumuzun geçtiği evlerin kentsel dönüşüm ile artık yerlerini birer apartmanın almış olması…

 O bahçeli evler kentsel dönüşüm ile birer apartman olurken bizim çocukluğumuz, gençliğimiz de giderek uzakta kalıyor ve bizler de birer yetişkine dönüşmüş buluyoruz kendimizi. Sanırım "eskiye özlem" tam da bu zamanlarda ortaya çıkmaya başlıyor. Yeni Türkü'nün şarkısında geçtiği gibi "Biz büyüdük ve kirlendi dünya…"  Bu şarkıyı her kuşak ne kadar da içten söylüyor. Aslında ironik bir durum var bu noktada. Benim kuşağımın çocukluğu Yeni Türkü'nün şarkısında söz ettiği dünyanın kirlenmiş olduğu zamana denk geliyor. Bizden sonraki kuşağın özlemini çektiği günler de bize göre dünyanın artık eskisi gibi güzel olmadığı zamanlar ile çakışıyor. Herkesin özlediği belli işte çocukluğu, gençliği…

  Anıları yad etmek, eskiye özlem duyabilmek ne güzel. Çünkü ancak yaşayanların anıları olur! Beynimiz de yaşamakta olan bir vücutta var olduğunu kanıtlamak için anılarımızı servis ediyor önümüze. İçinde bulunduğumuz şu an da bir süre sonra anılarımızda yerini almış olacak. Öyleyse şu anın güzelliğini hissetmek, sevdiklerimize sıkıca sarılmak, şu anın kıymetini bilmek için yılların geçmesini beklemeye gerek var mı?

Çocukluğunuzu, gençliğinizi özlediğinizde o zamanlara dönmenin bir formülü de var aslında. Bir bilginin dediği gibi "Hiç kimse çocukluğunu ve gençliğini satın alabilecek kadar zengin değildir. O zamanları size yalnızca dostlarınız geri verebilir. Hem de bedavaya! Hem de defalarca!"

Bayramları beklemeyin. Arayın eski dostlarınızı. Bir fincan kahve ile bir demlik çay ile ya da artık canınızın istediği herhangi bir soğuk içecekle çıkın zaman yolculuğuna. Unutmayın ki eskiler eskimez. Hep yeni kalanlara selamlar olsun!

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskiler eskimez
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.