“empati yorgunluğu”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de yaşayan vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Büyük acıların yaşandığı depremde, evleri yıkılan, yakınlarını kaybeden binlerce kişinin tükenen umutları,

Tek yürek olan insanların yurdun dört bir yanından gönderdiği yardımlarla yeniden yeşerdi

Yenişehir’de, Kaymakamlık ve Belediye bünyesinde oluşturulan yardım merkezince depremin yaşandığı bölgelere 40 tır, 2 kamyon ve 1 kamyonet ihtiyaç malzemesi gönderilirken, vatandaşlar tarafından yardım toplanmaya devam ediliyor.

Başkan Aydın, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği depremden hemen sonrasında yaptığı açıklamada, Yenişehir Belediyesi olarak acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olacağız taahhüdünde bulundu.

Sonrasında ise Kaymakam Rahmi Köse ile birlikte Yenişehir’de faaliyet gösteren tüm oda, sivil toplum kuruluşları ve ilgili personelle deprem gündemli bir toplantı yapıldı.

Yenişehir’de her ne oluduysa o toplantıdan sonra oldu.

O toplantıdan çıkan herkes ne yapacağını bilerek çıktı ve yapılacaklar listesi kısa sürede hazırlandı.

Sonrasında olup bitenler Yenişehir insanının gözü önünde, bilgisi dahilinde oldu.

Yenişehir, belki de başlangıçta hesap edilemeyen ölçüde çağrıya cevap verdi ve deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlarla tam bir empati kurarak elinden gelenin en iyisini yaptı, yapıyor.

Doğru başlangıç doğru sonuçlar getirdi.

Başkan Aydın, daha ilk sevkiyattan sonra durumdan memnun kalmıştı ve “ Deprem bölgesine ilk yardım çağrımızın ardından battaniyesinden montuna, bebek bezinden hijyen setine varana kadar akın akın yardıma koşan değerli komşularımıza teşekkür ediyorum.” Diyordu.

“Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Hemşerilerimizin öncülüğünde genç yaşlı demeden gönlü bol kalbi güzel komşularımızın ulaştırdığı yardım malzemelerini afetzedelere ulaştırmak adına seferber olduk.”diye konuşan Aydın, duygu yüklü sözlerini,” Umutların tükendiği yerde umut olmak için Yenişehir halkı var. El birliğiyle yaraları sarmak ve depremzede kardeşlerimize destek olmak için yanlarındayız.” Şeklinde sürdürüyordu.

Sonuçta Yenişehir insanının,  afet sonrasında yaşadığı ilk empati, iyi bir organizasyonla bütünleşti ve ortaya bir gurur tablosu çıktı.

Uzmanlar doğal afetler sonrasında yaşanan ilk empati dalgasının ardından, bir süre sonra başkasının çektiği acıyla kurduğumuz empatinin azaldığını söylüyorlar.

Bu durumun bir de adı var; “empati yorgunluğu”

Uzmanların yanılmasını diliyorum.

Ülke olarak bu dayanışmanın, bu yardımlaşmanın kesintisiz ve daha da büyüyerek süreceğine inanıyorum.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“empati yorgunluğu”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.