İktidar Yerine Cumhuriyete Muhalefet

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’in kurucusu olduğunu söyleyen parti yönünü şaşırmış durumda.

Muhalefet partileri iktidarın yaptıklarına karşı olmak için değil, iktidara talip olmak için, ülkeyi daha iyi yönetmek için muhalefet yaparlar. Yani muhalefetin görevi sağlam duruşu ile iktidar alternatifi olduğunu göstermektir.

İktidarda olan partinin “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olmaktan hükümlü olduğu, cumhuriyetin yeminli düşmanı olduğu bir ülkede muhalefet patileri laik Cumhuriyete muhalefet edemezler.

İktidar partisinin bölücülerle birlikte “açılım” adı altında ülkeyi bölünmeye götüren adımlar attığı bir dönemde Cumhuriyet kurucusu bir parti bölücü partinin sözcülüğünü yapamaz.

Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye, şeyhler, müritler, dervişler, mensuplar ülkesi olamaz” sözü dururken o parti Pensilvanya’da oturan kerameti kendinden menkul tarikat şefinin elini öpmek için seferler düzenleyemez.

Amblemi 6 Ok’tan bir tanesi Laiklik ilkesi olan bir parti “Türban sorununu biz çözeriz” sözünü söyleyip türbanın 9 yaşında çocuklardan sonra anaokuluna inmesine sesiz kalamaz.

İktidar partisi hakkında “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” kararının mürekkebi kurumadan, “laiklik tehdit altında değildir” sözünü laiklik ilkesini anayasaya koyan bir partinin Genel Başkanı söyleyemez.

Tekke ve zaviyeleri yasaklayan devrim kanunu yürürlükte ve anayasa teminatı altında iken “tekkelerin kapatılması yanlış olmuştur” diyenler CHP milletvekili olmayı bir yana bırakın CHP üyesi bile olamaz.

Kurucu önderinin “istiklali tam” ülke hedefi ile “Ya istiklal, ya ölüm” şiarı dururken TR 705 kod numaralı şahısların CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile görev yapması düşünülemez.

Kurucu önderine “kefere” diyen şahsın Cumhuriyet kurucusu partiye Genel Başkan Yardımcısı olduğuna inanmak bile zor.

Ve kurucusunun “Yırta barış, cihanda barış” sözünü şiar edinmiş bir partinin bölücü örgütün Suriye koluna yardım amacıyla Suriye topraklarına asker sokmak için tezkere çıkarılmasını önermek bu partinin, artık O parti olmadığını kanıtlamak için yeterlidir.

Ana muhalefet partisinin Cumhuriyet tehdit altında iken iktidara muhalefet yerine Cumhuriyete muhalefet etmesi gibi bir politika izlemesini parti üyelerinin sessizce geçiştireceğini kimse düşünemez.

Bu durumda bırakın iktidar partisi olmayı yakında muhalefet partisi bile olamazsınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İktidar Yerine Cumhuriyete Muhalefet

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.