Hakaret suçtur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

  

Hakaret; küçümseme, hor görme, aşağılama amacı taşıyan bir eylemdir. Hakaret, ilkelliğin, aşağılık kompleksinin, basitliğin ve korkaklığın en çirkin dışa vurumudur.

   Haklı ya da haksız eleştiri olabilir ama haklı hakaret olamaz. Hakaretteki amaç, can acıtmak ve öfke boşaltmaktır.

   Hakaret cesaret gösterisi değildir, hak ve haklılık değildir. Savunma değildir.  Düşünceleriyle varlık gösteremeyenlerin başvurduğu bir şiddet türüdür.

   Hakaret, ahlaki ve hukuki bir sorundur; şikayete bağlı bir suçtur. Hakaret ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Ceza yasası, insanın onur ve şerefinin korunabilmesi için hakareti suç saymıştır.

Zeka yönünden sorunlu insanlar, sinir sistemini denetim altında tutamazlar. Bunlar çözüm üretemedikleri zaman ya da çıkarlarını korumak için hakaret etmeye başlarlar.

   Hakaret etmeden bir cümle bile kuramayan bu kişiler aslında korkağın tekidirler. Çaresizliklerini, yetersizliklerini gizleyebilmek için hakarete başvururlar. Çirkeflikleriyle insanları sindirmeye çalışırlar.

   Hakaret, aptallığın simgesi ve acizlerin saldırı aracıdır. Böyle kişiler en basit eleştiriye bile katlanamazlar; narsist bir bunaklık içinde kıvranırlar. Kendileri çok üstündürler, doğru olanı sadece kendileri bilirler. Onlar her zaman haklıdırlar. Hiç kimsenin aklına ve yardımına ihtiyaçları yoktur.

   Farklı düşüncelere ve başarılı insanlara tahammül edemeyen bu kişiler, Kendileri için tehdit olarak algıladığıkişileri küçümser, aşağılamaya çalışır. Amacı, başarılı ve dürüst insanların onuruna ve saygınlığına zarar vermek ve onları itibarsızlaştırmaktır.

   Uygar insanlar, sorunlarını tartışarak çözerler. İnsanları hakaret etmeden de eleştirebiliriz.

   Hakaret etmeden konuşamayan, tartışma birikimi olmayan bu tip insanlar psikolojik yönden de sorunludurlar. Mutlaka yardım almaları gerekir.

   Hedef göstererek bir insana hakaret ediyorsanız sizin çok ciddi sorunlarınız var demektir.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakaret suçtur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.