Umut En Devrimci Eylemdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

               Umut En Devrimci Eylemdir

 Umut en devrimci eylemdir, umudunuzu yitirirseniz tükenirsiniz.

Evrende uyumsuz ve tuhaf hiçbir şey yoktur, sadece anlamadığımız şeyler vardır. İşte bu yüzden araştırın, okuyun, merak edin ve sorgulayın.

Kendinizi kandırmadan kendiniz olun. Pek az insan kendisi olmayı göze alabilir. Unutmayın! Siz kim olduğunuza karar veremezseniz sizin kim olduğunuza başkaları karar verir.

Vicdanları ayar tutmayan ahmakların saldırılarına karşı birbirlerinize sıkıca sarılın. Aşk ve özgürlük: Birini ötekine tercih etmeyin, ikisini de isteyin. Yaranın üstünde kabuk görecek kadar iyimser olun ama kabuğun altında bir yara olduğunu unutmayın.

 “Kuma Minnet Eylemem” kitabından

———-  ——-   ——-   ———–

                        Cahiller Her Şeyi Bilirler Ama Hadlerini Bilmezler

Bir düşünür, “Ne kadar az bilirseniz o kadar çok savunursunuz.”der. Bu cümlede sözü edilen kişiler cahillerdir.

 Cahiller her şeyi bilirler. Her konuda bilgileri vardır. Onlara cahil olduklarını söylerseniz bunu hakaret sayarlar ve hemen çirkefleşirler.

 Eğitimi küçümserler. Öğrenmeye isteksizdirler, okumazlar. Edebiyat, bilim ve sanatla asla ilgilenmezler. Bildiklerini sorgulamadıkları için yeni şeyler öğrenmeye ihtiyaç duymazlar. Fikir sahibi olmaları için bilgi sahibi olmaları gerekmez. Hayat okulundan mezun olmakla övünürler.

 Çabuk gaza gelirler ya da getirilirler. Çabucak agresifleşirler. Öfkelerini kontrol edemezler. Her şeye gözü kapalı atlarlar. Şiddete başvurabilirler. Cahil cesareti denilen şey budur ama bu cesaret sahtedir.

 Cahiller, beyinleri ile dilleri arasında bağlantı kuramazlar. Az düşünüp çok konuşurlar. “Ağzı olan konuşuyor.”denir ya işte bu laf cahiller için söylenmiştir. Aklı ve bilgisi azdır, kibarlığı ise hiç yoktur ama çenesi çoktur. Az konuşan, çok dinleyen bir cahile rastlayamazsınız.

 Cahillerin tehlikeli özelliklerinden biri de ön yargılı olmalarıdır. Onlara göre kadının aklı kısadır, üniversiteli genç kızlar ahlaksızdır, Trakyalılar onursuzdur, solcular dinsiz imansızdır, Aleviler pistir. Bunlar görgü kurallarını hiçe sayarlar. İnsanların içinde birbirlerine öküz gibi bağırırlar, çocuklara saygı duymazlar ve şiddet uygularlar. Kültürlü ve kibar insanlardan hoşlanmazlar, onları ezmeye kalkışırlar. Araplaşmamış bir kadına “yollu” gözüyle bakarlar ve saldırırlar. “Bal tutan parmağını yalar.” diyerek hırsızlığı yüceltirler.

 Kendilerine benzemeyen ya da anlamadıkları her şeyi yok etmeye çalışırlar. Sürüler halinde hareket ederler, birey olmaktan korkarlar. En büyük özellikleri, özelliksiz olmalarıdır.  Hangi makama gelirlerse gelsinler külhanbeyliklerinden ve zevksizliklerinden hiçbir şey kaybetmezler.

 Güce taparlar. Soru sormazlar, soranlara çok sinirlenirler ve saldırırlar. Her şeyi Allah’a bağlarlar. Kadercidirler ve mucizeye inanırlar. Şans oyunlarına bel bağlarlar.

 Buların biraz daha okumuş yazmış olanları özgün bir çalışma ortaya koyamadıkları için düşünce hırsızlığı yaparlar. Yabancı dil öğrenmeyi beceremezler. Evrensel düşünme, proje üretme ve planlama yapacak kapasiteleri yoktur. Bildikleri tek şey lafazanlıktır.

 İnsanları gereğinden fazla överler ve gereğinden fazla eleştirirler. Karşı tarafı dinleme nezaketini göstermezler, sözünü keserler. Her zaman yüksek sesle ve küfürlü konuşurlar. İddialaşma huyları vardır.  Kolaylıkla iftira atarlar ve yalan söylerler. İmalı imalı sırıtırlar. “Ben kül yutmam.” tavrından pek hoşlanırlar.

 Doğdukları yerlerle, dinleriyle, mezhepleriyle sanki kendi seçimleriymiş gibi övünürler.

 Dış güçler, üst akıllar, lobiler gibi hayali kurumlar oluştururlar. Cumhuriyetimizi kurucularını sevmezler ve onları her fırsatta itibarsızlaştırmaya çalışırlar.

 Başkalarının yaşam alanlarına karışmaya pek meraklıdırlar, hadlerini bilmezler. Kurnaz ve dedikoducudurlar. Yanlış yaptıklarını asla kabul etmezler, özür dileme alışkanlıkları yoktur.

 Cahiller kendilerine hayran olmaya hazırdırlar. Kokarca gibidirler. Çevrelerine dehşet verici kokular yayarak kendilerine benzemeyenleri uzaklaştırırlar    Batı Bizi Kıskanıyor” adlı kitabından

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Umut En Devrimci Eylemdir
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.