Mezbaha Kapandı Kasaplar Şikayetçi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mezbaha (1)

Yenişehir Belediyesi’ne ait tek mezbaha kapatıldı. Kapatılma gerekçesi ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından istenen özelliklerin şimdiye kadar yapılamamış olması. Kasaplar şikayetçi. Her biri hayvan kesimi için yeni adresler arıyor.

Yenişehir Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Canlı hayvan kesim işlemleri, bugün itibariyle modernizasyonuna başladığımız mezbahamızın en kısa sürede tamamlanarak, Küçük Kapasiteli Kesimhane Ruhsatı ile birlikte İlçe halkımıza hizmet vermeye devam etmesi sağlanacaktır.” Dese de kasaplar aynı fikirde değil.

Yeni yapılacak mezbahanın ne kısa sürede ne de uzun vadede gerçekleşmeyeceğine inanıyorlar ve “Bursa büyükşehir Belediyesi bu yatırımı Yenişehir’e yapmaz. Yenişehir Belediyesi de yapamaz. O nedenle Yenişehir kasaplarının her biri çevre il ve ilçelere mahkum bırakıldı.” Diyorlar.

Kasapların dikkat çektiği bir diğer konu ise küçük üreticinin, yani bir ya da birkaç hayvanı mezbahada kendi kestirecek olanların bu şansının kalmadığı.

“Bir ya da birkaç hayvanın kesimini yaptıracak küçük üreticiler aracıların eline düşecek. Hiçbirinin büyük tesislerde hayvan kestirme şansları kalmadı” diyen kasaplar olan yine küçük üreticiye oldu diyorlar.

 “Yenişehir Belediyesi bu durumdan yeni haberdar olmadı. Bu konu yıllardır Yenişehir’in en önemli sorunu. Belediye Başkanı Çelik, en kısa sürede bitirilecek bir işmiş de neden şimdiye kadar yapmamış” diye soran kasaplar umutsuzlar.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mezbaha Kapandı Kasaplar Şikayetçi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.