Yeni Marmara’ya silahlı saldırı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da yayın hayatını sürdüren Yeni Marmara Gazetesi’ne önceki gün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve yaşamını yitiren kimsenin olmamasında teselli bulurken, olay büyük bir tepki aldı. Başta Efe ailesi olmak üzere, tüm gazete çalışanlarına,  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yeni Marmara Gazetesi yönetim Kurulu başkanı hemşerimiz Orhan Efe, olay sonrasında yaptığı açıklamalarda, 8 soru sordu ve “Bu Sorular Yanıt Bulmadan, Bu Silahlı Saldırı Olayı Aydınlatılamaz.” Dedi.

“24 Mart 2017 tarihli gazetemizde; "TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ" diyerek gazetemiz manşetinden açıklama yapmıştık. Tam 40 gün sonra, Yeni Marmara Gazetesi idari binamıza silahlı saldırı yapıldı. O yüzden yarın ki manşetimiz "TEHDİTLERE DE SİLAHLI SALDIRILARA DA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ" diyen Orhan Efe, olayla ilgili şunları anlattı.

Yeni Marmara Gazetesi idari binası çevresinde yaklaşık 15 dakika gözlem yapan, binada kimsenin bulunmadığından emin olan saldırganlar, gözdağı vermek amacıyla, korkakça gazetemizin giriş kapısını kurşunlayıp, arkalarına bile bakmadan kaçmışlardır. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, gazetemiz kamera görüntüleri teslim edilmiştir. Silahı ateşleyen M.Y (27 yaşında. Birçok suçtan sabıkalı) ve gözcülük yaparken kamera görüntüleri tespit edilen kimliği belirsiz 2 arkadaşı ile gazetemize saldırmadan önce bulundukları, Bursa Çarşamba semtinde bir işyeri bulunan ve emniyet yetkilileri tarafından da bilinen "Baki abileri" ve bunları azmettiren kişi ya da kişiler ile ilgili soruşturma ve yakalama çalışmaları sürüyor. En kısa sürede tetikçilerin ve azmettiricilerinin yakalanıp, yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

13 Aralık 2016 tarihinde de gazetemiz idari binamıza gece yarısı; "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde pankart asılarak saldırı olmuş, ertesi gün manşetimizle; "Gece de bekleriz, gündüz de." diye cevap vermiştik. Bu saldırganların mertliği, ancak kapalı kapılara mermi sıkacak kadardır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Marmara’ya silahlı saldırı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.