Eğitim Sendikalarından promosyon tepkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de kurulu 5 eğitim sendikası geçen hafta düzenledikleri basın açıklamasında,3 yıllık promosyon anlaşmasının çalışanlar aleyhine yarattığı sorunları dile getirip promosyon ücretlerinin ilgili banka tarafından güncellenmesini talep ettiler.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Yenişehir Temsilcisi Meftun Sincar tarafından yapılan yazılı açıklama özetle şöyle:

Bankaların kazançları katmerleşerek artarken, eğitim çalışanlarına sadaka gibi promosyon teklifleri verilmektedir. Genel merkezimiz bu konuyla alakalı 1 Şubat 2023 tarihinde tüm eğitim çalışanlarının lehine olacak şekilde ve tüm sendika temsilcilerinin katılımıyla merkezi ihale yapılması hususunda resmi talepte bulundu. 3 Şubat 2023 günü promosyon ödemelerinin belirlenmesinde, bankaların anlaşarak rekabet kanununa aykırı hareket ettikleri için Rekabet kuruluna şikayette bulunduk.

Bizler bugün burada eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir araya gelerek bu haksızlığa dur demek için toplandık. Öncelikle banka şubelerini uyarıyoruz. Eğitim emekçilerinin haklarını, gasp etmeye çalışmayın. Sizlerden sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Aksi takdirde bir dizi eylem planını hayata geçireceğiz. Kredi kartlarımızı iptal ederek ve tüm otomatik ödeme talimatlarımızı sonlandırarak işe başlayacağız.

Değerli meslektaşlarım eğitimci yazar, aynı zamanda hemşerim Fakir Baykurt’un da dediği gibi; Öğretmen yalvarmaz, öğretmen el açmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen ders verir.

Yalvarmıyoruz, el açmıyoruz, hiç birinize boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz. Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Alana kadar da elimizden ne geliyorsa yapacağız.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitim Sendikalarından promosyon tepkisi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.