İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Özel: Ne Dediysek O Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yaptığı Yazılı Basın Açıklamasında, Geçen Yıl Yenişehir Belediye Meclisi’nde Oybirliği İle Alınan Arazi Satış Yetkisi İle Zaman Zaman Gündeme Taşıdığı İddialarını Yineledi.

  “Ne Dediysek O Oldu Belediye Toprak Satmaya Başladı” diyen Özel, söz konusu konuyla ilgili olarak şunları söyledi. “yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurduk. Şuan söz konusu dava halen devam ediyor. Bunun yanında Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Yenişehir Belediye Başkanı’nın resmi evrakta sahtecilik yaptığı ve mülki amire yanıltıcı ifade vererek görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasına yönelik taleplerini ilettik.”

Açıklama özetle şöyle:

2021 yılında iki ayda bir belediye meclisine getirilecek taşınmaz mal satış kararları tepki toplayacağı için usulsüz yolla alınacak toplu bir kararla satışın önünün açılması, belediye yöneticilerine göre uygun ama kanunlara ve bize göre suçtu. Bu gerçekleri gördüğümüzde; görev süreleri boyunca belediye taşınmazlarını yavaş yavaş satmaya başlayacaklarını anladık ve Yenişehir kamuoyunu yapılacak satışlar konusunda bilgilendirdik. 

Sayın Belediye Başkanı, taşınmaz mal satışı konusunda Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde Yenişehir muhtarlarımıza ve basın mensuplarına yaptığı toplantı da; “ Rahat olun, satılacak yer yok. Bu tamamen yalan, uydurma ve iftira’dır. ” şeklinde hitap etmişti. 

Ne Dediysek O Oldu!

Şimdi Yenişehir halkı olarak Belediye Başkanına şu soruyu sormak en doğal hakkımızdır. İYİ Parti olarak geçen yıl yer satışı yapacağınızı söylediğimizde şiddetle inkâr etmiştiniz. Görüyoruz ki biz ne dediysek o oldu. Bir yıl içinde ne değişti de “satılacak yerimiz yok, noktasından, 2022 yılının ilk meclisine 41 parça arazinin satış kararını getirdiniz? İYİ Parti’nin dün dedikleri, bugün bir bir ortaya çıkıyor. Bizlere güvenenleri mahcup etmemenin mutluluğunu, bir kez daha haklı çıktığımızın gururunu tüm teşkilatımız ile birlikte yaşıyoruz.

Meclis satış kararlarında eğer bir süre belirtilmiyorsa süresiz olarak kabul edilir. Alınacak satış kararı 3 dönem sonraki belediye başkanı tarafından bile kullanılabilir. Geçen yıl alınan satış kararının meclis toplantısında kamuoyuna açıklandığı gibi sözde bir yıllık alındığının ispat edilmesi halinde Ercan Özel olarak halkımızdan özür dilemeyi taahhüt ediyorum. Satış kararının 1 yıllık alındığının ispatını yapamadığı halde aynı onurlu ve ahlaklı davranışı göstererek Davut Aydın’ın da Yenişehir halkından ve meclis üyelerinden özür dilemesini istiyorum. Gerçi geçen yıl 27 parça artık parselin satış kararını meclis üyelerine oylayan daha sonra meclis karar tutanaklarında oynama yaparak, kanunsuz yolla 555 parça yer için satış kararı aldığı ortaya çıkan bir kişi özür diler mi? bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Tarihe toprak satan bir belediye başkanı olarak geçmek istemiyorum” diyen Sayın Aydın için 2022 ve diğer yıllar toprak satış yılı olarak geçeceği ve belediyenin yüzlerce arazisinin yavaş yavaş satılacağı aşikârdır. Bunu görmemek kör cahillikten başka bir şey değildir.

İYİ Parti olarak bizlerin, satış kararlarına karşı olmadığımızı kanun ve yasalara uygun olan her şeyin yanında ve destekçisi olduğumuzu defaatle ifade ettik. Yenişehir Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu olumlu çalışmaları her daim destekledik. Bundan sonra da kentimize katacağı güzel projelerde elbette yanlarında olacağız. Eksik gördüğümüz konularda ise bilgi ve birikimlerimiz ile daha önce olduğu gibi yarında yol gösterici olacağız. Yerel Yönetimler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır.

İyi Parti Olarak Biz Olsaydık;

Öncelikle ilçemizde kentlilik bilincini pekiştirir, toplum olarak sürdürülebilir yaşam modellerini ortaya koyardık. Devletimizin uyguladığı köy kent projeleri ile büyükşehirde yaşayıp da köyüne dönmek isteyen hemşerilerimize yönelik, kırsal mahallelerimizde yaşanabilir ve sürdürebilir yaşam alanları oluşturma çalışmalarımızı çok kısa süre içerisinde tamamlardık. Bu çalışmalar ile vatandaşlarımıza belediye topraklarını satmadan yeni yaşam alanları oluşturabilirdik. Modern bir şekilde hayvancılık yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kırsal kalkınma destekleri kapsamında, sağlayacağımız imkânlarla ücretsiz yer tahsisi yapabilirdik. Ayrıca tarımsal amaçlı kooperatif projeleri, kırsal ekonomik altyapı yatırım destekleri, kırsal mahallelerimizin sosyo – ekonomik gelişimine katkı koyması için daha birçok farklı proje ile belediye topraklarını satmadan kooperatifleşmenin önünü açarak başta AB fonları olmak üzere kalkınma ajansları ile yapacağımız protokoller çerçevesinde, bunların tüm maliyetini Yenişehir Belediyesinin uygulayacağı projeler ile karşılayacağımız gibi uzun vadede de girişimcilere kiralayıp onların daha da verimli bir kazanca sahip olmasını sağlamak bizim çok rahat yapabileceğimiz uygulamalarımız arasında olabilirdi. Gerçekleştireceğimiz bu projeler ve İYİ Parti’nin Belediyecilik anlayışı ile Yenişehir ilçemiz kısa bir zaman içerisinde Bursa’nın en hızlı gelişim gösteren merkezlerinden biri haline gelip, kırsal kalkınmada açtığımız çığırla tüm Türkiye’de bu kapsamda örnek gösterilen bir proje vadisi haline gelebilirdik.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Özel: Ne Dediysek O Oldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.