Kitap Okuyor, Kitap Konuşuyorlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de dört yıl önce bir araya gelerek kitap okuma etkinlikleri düzenleyen, Gülcan Öztürk, Selda Gülden, Çiğdem Karaçalı, Çiğdem Ünel ve Nevriye Ülker ayda bir kez araya gelip sadece kitap konuşuyorlar.

Okuyan Kadınlar Grubu’ her ayın son Perşembe günü bir araya gelerek o ay içinde okudukları kitabı masaya yatıran kitap kurdu hanımların sayısı her geçen gün artıyor.

 Gruba sonradan dahil olan veYenişehir Gevher NesibeMesleki ve Teknik Anadolu Lisesine oluşturduğu kütüphane ve kitap kurdu okuma odası ile adından söz ettiren Edebiyat öğretmeni Ayşen Doğaner, Yenişehir’de böyle bir grubun olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘4 yıl önce sadece kitap okumak için bir araya gelen bu arkadaşlarımızın arasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Şu an 20 kişilik bir grubuz ve sayımız her geçen gün artıyor. Her ayın son perşembesi bir araya gelip o ay okuduğumuz kitabı masaya yatırıyoruz. Kitabın analizini yapıyoruz. Kitaptan kim ne anladıysa aldığı notlarla bizlere aktarıyor. Görüyoruz ki aynı kitaptan birçok farklı fikirler çıkıyor. Her arkadaşımız bizlerin göremediğini görüyor ve herkesin bakış açısı farklı farklı oluyor. İki haftada bir ara buluşmalarımız oluyor. Bir birimize kitap önerilerimiz oluyor. Bunun yanı sıra sanatsal etkinliklere de katılıyoruz. Bu zamana kadar 60’a yakın kitap okuduk ve bunların analizlerini yaptık. Her arkadaşımız yılda 100’e yakın kitap okuyor. Biz bu gruptan çok memnunuz ve grubun dağılmaması için elimizden geleni yapıyoruz’ dedi.

   Grubun kurucularından Gülcan Öztürk’te, böyle bir grubun içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ‘4 yıl önce bir araya geldiğimiz de sosyal medya üzerinden duyurular yaptık ve sayımız 20’lere yaklaştı. Ne kadar güzel bir iş yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Sayımızın daha da artmasını diliyorum. Bir araya geldiğimiz de sadece kitap okuyoruz. Dedikodu da yapıyoruz ancak o ay okuduğumuz kitabın yazarı hakkında. Onun dışında dedikodu ile işimiz yok. Kitap konuşuluyor, kitabın yazarı konuşuluyor ve bir sonraki ay okuyacağımız kitap belirleniyor. Bir birimiz arasında kitap değişimleri yapıyoruz. Yani bizim günümüzde sadece kitap konuşuluyor ve her arkadaşımız da bu durumdan son derece memnun oluyor’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kitap Okuyor, Kitap Konuşuyorlar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.