Okul Geçit Görevlisi Eğitimi Verildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okul geçit görevlilerine eğitim verildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınan trafik tedbirleri kapsamında; okul önlerinde yaşanması muhtemel trafik kazalarının önlenmesi amacıyla yapılan eğitimlerde, dikkat edilmesi gereken tedbirler anlatıldı.

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri tarafından İlçemiz Şehit Yunus Bal Ortaokulu, TOKİ Orhangazi Ortaokulu, Koç Ortaokulu, Müyesser İbrahim Sünnetçiğlu Ortaokulu ve Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi okul geçidi görevlilerine "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" düzenlendi.

Eğitime katılan okul geçidi görevlilerine eğitim sırasında taşıtların durdurulması ile yönlendirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken emniyet tedbirleri teorik olarak anlatıldı.

İlk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla istekli öğretmen, veliler ve 11 yaşını bitirmiş öğrenciler Okul Geçidi Görevlisi olabiliyor.

Okul Geçidi Görevlileri, İl Emniyet Müdürü'nün koordinatörlüğünde, Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tayin ettiği 2 eğitim uzmanından oluşan komisyonca seçilmekte, seçilenler pratik ve uygulamalı eğitimden geçirilmektedirler. Başarılı olan adaylara ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından imzalanan “Okul Geçidi Görevli Belgesi” veriliyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okul Geçit Görevlisi Eğitimi Verildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.