Test Merkezi’nden Haber Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapımı yılan hikayesine dönen Otomotiv Test Merkezi ile ilgili son açıklama geçen hafta geldi. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Yenişehirlileri heyecanlandırırken paylaşıma yüzlerce yorum ve beğeni geldi.

    Yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in şu paylaşımı uzun süreden beri gündemde olmayan Otomotiv Test merkezi konusunu yeniden gündeme getirdi. ‘Hedefe bir adım daha yaklaştığımız şu günlerde, TSE bünyesindeki yetkililerle, Otomotiv Test Merkezimizin ruhsatlandırılmasını Belediyemizde,Elektrikle ilgili süreci UEDAŞ Genel Müdürlüğünde, yol ve kavşak çalışmalarını da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğünde belirli bir noktaya getirdik’

   Süleyman Çelik’in bu paylaşımından sonra son derece umutlanan Yenişehirliler, ‘Eski Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ağustos ayında bir okul açılışı için geldiği ilçemizde,  "Otomotiv test merkezimizin her türlü evrakı tamamlandı, ihalesi yapıldı. Hem savunma sanayimizin hem de otomobillerimizin testini Yenişehir'de yapacağız’ demişti. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya özel yayınında "Gençlik ve Teknoloji Buluşması" programında gençlerin sorularını cevaplamış ve Otomotiv Test merkezi’nin Yenişehir’e yapılacağını söylemişti.

Hatta 2017 yılının aralık ayında zamanın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu protokol bile imzalamışlardı.

Ancak ondan sonra Otomotiv Test Merkezi’nin adı bile anılmamıştı. Şimdi Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in bu açıklamaları bizleri umutlandırdı. İnşallah gerekli çalışmalar bir an önce başlatılır ve Otomotiv Test Merkezinde çalışmalar bir an önce başlar ‘ dediler.

   Otomotiv Test Merkezi'nin Türkiye'ye değer katacağını da dile getiren Yenişehirliler,  "Burası 4 bin 350 dönümlük bir yer. 13 pisti, 7 laboratuvarı olacak. Gerek Türkiye'de yerli üreticilerin ürettiği, gerek yurt dışında üretilen otomobillerin testlerinin yapılacağı bir yer olacak. Savunma araçlarının da otomotiv yan kollarına ilişkin hususların da testleri burada yapılacak. Yerli üretim olarak üretilen otomotivlerimizin buradan başka ülkelerin test merkezlerine gönderilmesi, elbette bir kaynak, bir gidere tekabül ediyordu. Artık inşallah bu kaynak Yenişehir'de, Türkiye'de kalacak. Hem üretici hem de buradaki insanımız, Bursa'mız kazanacak" diye konuştular.  Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Test Merkezi’nden Haber Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.