“Verdiğimiz her sözü yerine getiriyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, seçim beyannamesinde yer alan projeleri birer ikişer gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Aydın, düğün salonu, park ve piknik alanları çalışmalarını değerlendirdi.

Kozdere Çamlığı’na mesire alanı

Seçim beyannamesinde yer alan vaatleri yerine getirmeyi sürdürdüklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, düğün salonu, park ve piknik alanları oluşturma çalışmalarını anlattı. Kozdere Köyü Çamlığı'nda kurdukları mesire alanında vatandaşların yürüyüş ve piknik yapabildiğini, çocukların ise oyun alanında oynayabildiğini söyleyen Aydın, "Eskiden burası korumasızdı ve boş duruyordu. Bölgenin çevresini çitle çevirdik ve gece aydınlatması yaptık. İlerleyen günlerde buraya kır lokantası, kahve ve mescit de kazandıracağız" dedi.

Kozdere Köyü'ndeki çamlık alanda Yenişehir Belediyesi Kozdere Çamlığı Mesire Alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Aydın, "Belediyemiz tarafından işletilen mesire alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Toplam 36 dönümlük alanda 35 piknik masası, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, çeşmeler, güvenlik kulübesi, 60 araçlık otopark ve 600 metrelik bir yürüyüş parkuru yer alıyor. Vatandaşlarımız burada yürüyüş ve piknik yapabiliyor, çocukları ise oyun alanında oynayabiliyor. Eskiden korumasızdı ve boş duruyordu. Bölgenin çevresini çitle çevirdik ve gece aydınlatması yaptık" dedi.

İlçede seçimlerde aday olan her belediye başkan adayının seçim beyannamesinde Kozdere Çamlığı'na piknik alanı kurma vaadinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Aydın, önümüzdeki günlerde bölgede eksikliği hissedilen bazı bölümlerin de yapımının gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Başkan Aydın, bölgeye 250 metrekarelik bir lokanta ve 150 metrekarelik bir kır kahvesinin yanı sıra bir de mescit inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Başkan Aydın, Yenişehirlilerin özellikle hafta sonları bölgeye yoğun biçimde gelerek güzel bir gün geçirdiğini ifade etti.

"Kır düğün salonu çok beğenildi"

Başkan Aydın, Belediye Su Deposu Tesisleri'nde 3 bin 500 metrekarelik bir alanı düzenleyerek kır düğün salonu olarak vatandaşın kullanımına sunduklarını da açıkladı. Masa ve sandalye ilave edilmesiyle bin 500 kişilik kapasiteye ulaşan kır düğün salonunun yer aldığı bölgede yeşil alan, yürüyüş yolu, otopark oluşturduklarını dile getiren Başkan Aydın, "Bölgeye piknik masaları, kamelyalar, çocuk oyun alanları kazandırdık. Bu yıla ait toplam rezervasyon sayısı 102'ye ulaştı. 2022 yılı içinse şimdiden 37 rezervasyon yapıldı" diye konuştu.

Belediye Su Deposu Tesisleri'nde 3 bin 500 metrekarelik bir alanı düzenleyerek kır düğün salonu olarak vatandaşın kullanımına sunduklarını ifade eden Başkan Aydın, bu çalışmanın da ilçenin önemli bir eksiğini kapattığını vurguladı. Masa ve sandalye ilave edilmesiyle bin 500 kişilik kapasiteye ulaşan kır düğün salonunun yer aldığı bölgede yeşil alan, yürüyüş yolu, otopark oluşturduklarını dile getiren Başkan Aydın, "Bölgeye 30 piknik masası, 3 kamelya, 2 adet oyun alanı kazandırdık. Burada düğün, sünnet ve toplantı gibi etkinlikler yapılmaya başlandı" diye konuştu.

Kır düğün salonu için bu yıla ait toplam rezervasyon sayısının 102'ye ulaştığına dikkat çeken Başkan Aydın, 2022 yılı içinse şimdiden 37 rezervasyon yapıldığını bildirdi.

Başkan Aydın, kır düğün salonunun hafta içi bin lira, hafta sonu ise 2 bin 500 liraya kiraya verildiğini belirtti.

"Babasultan Parkı tekrar canlandı"

Geçen yıllarda ilçenin en önemli dinlenme merkezi olan Babasultan Parkı'nın yeniden canlandırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Davut Aydın, bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışma ekibine teşekkür eden Başkan Aydın, Babasultan Parkı'nın işletmesinin Yenişehir Belediyesi'ne ait Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş.'ye (YESAŞ) verildiğini söyledi.

Başkan Aydın sözlerini şöyle tamamladı: "Babasultan Parkı'nın masa ve sandalyelerini belediye olarak biz temin ettik. Geceleri burada oturacak yer kalmıyor. Vatandaşlarımızın ilgisinden son derece memnunuz. Burasının havadar olmasının yanı sıra eskiyi anımsatan nostaljik bir dokusu da var."

 

 

    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Verdiğimiz her sözü yerine getiriyoruz”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.