“Yaşlı Kadın Ve Papağan” Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetmenliğini Yenişehirli Mine Çerçi'nin Yaptığı “Yaşlı Kadın Ve Papağan” Adlı Oyun 02 Ağustos Günü Yenişehir Demokrasi Meydanı’nda Sergilenecek.

VirginiaWoolf tarafından yazılan ve 5 yaş ve üzeri tüm çocuklar için uygun olan oyunun yönetmenliğini hemşerimiz Mine Çerçi yaptı.

1989 yılından bu yana aralıksız olarak sanatsal çalışmalar yapan ve Bursa’nın ilk özel Tiyatrosu olan Ekim Sanat Tiyatrosu tarafından geçen sezon sahneye koyulan “Yaşlı Kadın ve Papağan’’ adlı oyun, Nilüfer İlçesine bağlı tüm köylerde ve Atatürk Balat Ormanı’nda Nilüfer Kent Tiyatrosunun yaptığı organizasyonlarla pek çok kez çocuklar ile buluşmuş ve tam not almış.

 Çeşitli kuklaların, maskelerin ve birbirinden renkli hayvan karakterlerinin kullanıldığı bu oyunun içindeki Gölge Oyununu çocuklar keyifle seyretmekte. Etkinliklerde oyunun yanı sıra Hayali, Müzik Grubu, Animasyon ve sihirbazda yer alıyor.

Oyunun Konusu, Yaşlı Bayan Gage, köpeğiyle birlikte yoksul bir hayat sürüyordu. Günlerden bir gün kapısını çalan postacı bir mektup getirdi. Bayan Gage’in kardeşi her şeyini ona miras bırakmıştı. Heyecanla yola çıkan Bayan Gage, mirası almak için kardeşinin yaşadığı kasabaya varınca onun kendisine beklenmedik bir şey daha bıraktığını öğrendi. Rengarenk bir papağan ! Fakat bilmediği bir şey vardı. Bu sıradan bir papağan değil, Bayan Gage’nin hayatını değiştirecek bazı sırları bilen çok özel bir kuştu.

Oyunun künyesi

Oyunun Adı: Yaşlı Kadın ve Papağan

Oyunun Yazarı: VirginiaWoolf

Yönetmen: Mine Çerçi

Oynayanlar: Bekirhan Ak &İrem Keskin&Ferhan Petek & Burak Çağatay Serinbaş

Oyunun Türü: Maske ve KuklaTiyatrosu

Afiş Tasarım: Nilüfer Belediyesi

Dekor Tasarım: Burak Etöz

Kostüm Tasarım: Özlem Karabay

Maske Tasarım: Ceyhun Can Avar

Kukla Tasarım: Cecile Ayhan

Müzik Danışmanı: Aytaç Ata

Işık Tasarım: Murat Özdemir & Hasan Fatih Karakuş

Ses Kumanda: Emre Erdoğan

Işık Kumanda: AlptekinBağlamaç

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Yaşlı Kadın Ve Papağan” Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.