Yenişehir’de 23 Nisan coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yenişehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Akçeşme İlkokulu'nun hazırladığı kutlama programı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Okuldaki programda günün anlama ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu, ana sınıfının gösterileri izlendi. Halk oyunları, bayrak ve Dünya Çocukları gösterisinden sonra ödül törenine geçildi.

enişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Davut Aydın yayımladıkları kutlama mesajlarında şunları kaydettiler:

Kaymakam Rahmi Köse:

"Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün hayata geçirildiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla;

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz ile İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor; halkımızın ve sevgi dolu yürekleri ile bugüne anlam katan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Belediye Başkanı Davut Aydın:

“Milli iradenin resmen hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk gün ki heyecanıyla kutladığımızı belirtmek isterim. Milletin egemenliğini koruyacak olan meclisimizin açılışı, meclisin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bugünlere gelmemizi sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün ecdadımızı saygıyla yad ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ise törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan, milli egemenlik ve özgürlüğün ifadesidir.

Dünya’da çocuklara armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır.

Dünya’nın ilk çocuk bayramı olarak tarihe geçen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocukları ile yıllardır birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan Sevgili Öğrenciler, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Tüm dünya çocukları ile birlikte bugün, bu bayramı, sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik içinde coşkulu ve heyecanlı biçimde güzel duygularla kutlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.

Bugünümüzü çocuklarımıza armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu cennet vatanımız için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle

anıyor, geleceğimiz ümidimiz göz bebeğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de 23 Nisan coşkusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.