Yenişehir’de “Aile Okulu Projesi” başladı.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Velilere 8 ana başlıkta eğitimlerin verildiği "Aile Okulu Projesi" Yenişehir’de de başladı. Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüsnü Kemal Yılmaz, 15 Eylül 2022 günü başlatılan kurslarda şimdiye kadar 19 merkezde, 85’i erkek, 426’sı kadın olmak üzere toplam 511 kursiyere ulaşıldığını belirtti.

Amaçlarının bütün velilerin bu kurslardan yararlanmasını sağlamak olduğunu söyleyen H. Kemal Yılmaz, eğitimlerin alanında uzman 44 eğitimci tarafından verildiğini Aralık ayı sonu itibariyle bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.

Kursiyerler, 44 saati aile eğitimi ve 12 saati ailede ilk yardım olmak üzere toplam56 saat eğitim aldıklarının altını çizen Yılmaz, “ Amaçlarımızdan birisi de kursa katılan ailelerin ilk yardım konusunda bilinçlendirilmesi” şeklinde konuştu.

Bu projenin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için başlatıldığını ifade eden Yılmaz, Aile Okulu Projesi kapsamında aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta velilerin,  Aile Okulu’nda öğrenci olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de “Aile Okulu Projesi” başladı.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.