Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’ya İlk Giden Yenişehir Kafilesi

Avrupa’ya ilk giden Yenişehir kafilesi 1958 yılına kadar Avrupa’ya bireysel olarak giden Yenişehirliler olmuştur mutlaka ama bir kafile olarak Yenişehir’den Avrupa’ya gidenler yukarıdaki fotoğrafta yer alanlardır.

1958 yılında Avrupa kuplarına katılmaya hak kazanan Fenerbahçe takımı Fransa’nın Nice takımını İstanbul’da 2-1 yenince rövanş maçı için ülkede büyük bir heyecan oluştu.

Bu heyecan dalgasının etkileri Yenişehir’e kadar uzandı. Fransa’nın Nice şehrinde oynanacak rövanş maçında Fenerbahçe’ye destek vermek için bir Yenişehirli kafile de bir akşamüstü yollara düştü.

Genellikle Yenişehirli esnaflardan oluşan kafilenin Avrupa Yolculuğu için otobüs Belediyenin karşısında, Lütfü Çolakoğlu’nun dükkânının önüne çekildi.

Hareket edilmeden evvel Avrupa yolculuğuna çıkacaklar ile bazı meraklılar otobüsün üzerine çıkıp bir hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Bu fotoğraf ise yıllar sonra Mustafa Özyıldırım’ın (Hafız) albümünde ortaya çıktı.

Akşam karanlığında yetersiz flaş ışığı ile çekilen fotoğraf her ne kadar flu görünümde ise de Yenişehir’de bir ilki belgelemesi bakımından dikkat çekici.

Fotoğrafta bulunanların hepsini belirleyememiş olsak bile, belirlediklerimiz Yenişehirlilere bir bilgi verecek şekilde.

Ayaktakiler: soldan ikinci: Kavaf Şükrü Özyıldırım(Fatin Hoca), altıncı sıradaki Hasan Tahsinlerin Osman Nuri Us, yanında öndeki şapkalı ise Edip Karabacak, arkadaki kasketli Muzaffer Tavşanlı ve yanında İbrahim Karabacak.

Önde oturanlardan soldan üçüncü Barcınlı Ali Osman Pullu, yanındakiler Değirmenci Ali Osman Yılmaz, Manifaturacı Osman Nuri Murabıt (Keçi Nuri) ve Fırıncı Abit Günece… (Fotoğraf Kaynağı: Mustafa Özyıldırım) Yenişehir Gazetesi-Turgut Yüce

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.