Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

                   gecmis    

                                     Yenişehir Lisesi’nin İlk Futbol Takımı

Yenişehir Lisesi 1968-1969 Eğitim-Öğretim yılında açıldı. 1972 yılı sonunda ise adı Milli Eğitim Bakanlığınca Yenişehir Osmangazi Lisesi olarak değiştirildi.

Yenişehir Lisesi’nin ilk futbol takımı da 1969-1970 ders yılında oluşturuldu ve o yıl Bursa Liselerarası müsabakalara katıldı.

Yukarıdaki fotoğraf 5 Nisan 1970 Cumartesi günü Bursa’da çekilmiş. Çok rüzgârlı bir havada oynanan ve zorlu geçen müsabaka sonunda Yenişehir Lisesi deplasmanda Bursa Ziraat Lisesi’ne 3-1 yenilmiş ama o günden bugüne güzel bir hatıra olarak yukarıdaki fotoğraf kalmış. Fotoğraftaki öğrencilerin hepsi lise ikinci sınıf öğrencisi.

Fotoğraftakiler İse Soldan Sağ Ayaktakiler İle Başlayıp Şöyle Bir Göz Atalım:

Hikmet Şar (Lise öğretmeni- Halen İstanbul’da), Mustafa Türker (Tarih öğretmeni- vefat etti), Osman Erk (Bursa’da Mali Müşavir), Ömer Ece (Tarım Kredi’den Emekli, Adapazarı’nda), Mehmet Yaşa (Emekli Bankacı idi, vefat etti), Ahmet Aydın (Emekli Bankacı Manisa’da yaşıyor), Kamil Yumurtacılar (PTT’den emekli, Bursa’da), Sadi Sırman (Yenişehir’de Sırman Gıda Pazarı sahibi), Recep Üner (Yenişehir’de), Suat Gençöz (Tat emeklisi, Yenişehir’de), İzzettin Atik (Lise Müdürü-vefat), Hasan Hüseyin Şahin (Beden Eğitimi öğretmeni. Daha sonra Halk Eğitimi Müdürlüğü yaptı, Vefat).

Oturanlar: (Soldan sağa) Yılmaz Yıldız Ilgın (Öğretmen, Kırklareli ilçelerinden birinde), Ahmet Çalışkan (Emekli Kimya Mühendisi, Bursa’da), Kemal Eren (Emekli, Bursa’da), Enver Görür (İnegöl’de, Yenişehir damadı), İsmail Şahin (Eczacı- Şifa Eczanesi sahibi), Hasan Sabır (Tat emeklisi, Yenişehir’de), Hasan Yılmaz (İznikli. Emekli Bankacı).  (Fotoğraf kaynağı: Sadi Sırman)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.