Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

                                       

                            Çimenspor (1966)

Ayaktakiler soldan sağa) Semih Alkan, Sabahattin Ceylan (Arap), Yavuz Erbaş, Salim (Ayazlı), Cengiz Erbaş (Kaptan), Zekeriya Hacı.

Oturanlar: Cahit Alanya (Gadak), Salih Hoşgönül (Felek), Kazım Camcı (Kırnoş), Mete Çetin, İbrahim Büyükkocabaş (Karpi). (Fotoğraf Cengiz Erbaş albümünden)

1960 öncesi Esnafspor adı altında, 1961 yılından itibaren de Çimenspor olarak faaliyet gösteren bu kulübümüz, 1966 yılında Bursa İkinci Amatör liginde Bursa şampiyonu olup, Bursa Birinci Amatör ligine yükselen ilk Yenişehir takımı olmuştur.

Bu karede yer alan takım kaptanı Cengiz Erbaş’ın gerek Esnafspor da gerekse de Çimenspor da göstermiş olduğu maddi ve manevi destek ve yardımları hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Anılarını 28 Nisan 2018 Cumartesi günü yinelerken; bu kulübe emekleri geçen idarecileri sıralarken

 “Ali Yanbollu, Salih Çınar, Fuat Ceylan, Mehmet Demirel, Ahmet Özbeyaz, Münür İstek, Yaşar Süpürtülü, Emrullah ve Cemal Bozçayır, Nuri Karakaş, Mehmet Biliyol, Hüseyin Şensöz, Adnan Menteş, Halil Camcı, Ali Beysel, İbrahim Lapacı ve Genel Kaptan olarak da Asım Akçacı’nın hizmetleri ve de destekleri asla göz ardı edilmemeli” diyordu.

 Esnafspor adı altında olsun, Çimenspor adı altında olsun bu kulüpte yer alan diğer sporcuları da;

 ” Ali Ezer, İhsan Can, Börek Mehmet, Burhan Kasım (Gogu), Cemalettin Alanya, Mehmet Tekin (Goygoy), İbrahim Çakıroğlu (Arap), Ergin Oğuz, Ferit Özer, İsmet Faydalı, Ferit Hoşgönül (Felek), Behçet Yüce, Balık Mustafa, Hüseyin Köyçay (Küçük), Hulusi Coşkun, Oğuz Erbaş, Nihat Sorgut, Fethi Akın, Veli Canel, Adnan Süsler, Galip Kaleci, Erol Şenduranlar, Nahit Türk, Sedat Dinç, Ahmet Dengiz, Nihat ve Sami Solak, Ömer Lapacı aklıma gelenler” olarak belirtiyordu.

Hayatta olanlara sağlıklar, aramızdan ayrılanları da rahmetler anıyor, unuttuklarım olmuşsa kusura bakmasınlar diyordu.

Sabahattin Ceylan (Arap) : “1966 yılında Bursa Amatör liginde, Bursa’dan Yıldırım ve Uludağ, kaza takımlarından ise Mustafa Kemalpaşa Gençlik ve biz (Çimenspor) averajla kalmıştık. Bu dört takımdan yine biz averajla şampiyon olurken, ömrümdeki ilk kafa golünü Mustafa Kemal Paşa’da attığını” özellikle belirtirken, takımın golcüsü olduğunu bütün golleri hep ayağıyla attığını vurguluyordu 

Kaynak: Yenişehir Gazetesi-Turgut Yüce

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.