Dinlen Dinlen Kaç!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dediğim dedik tiplerden, sol gösterip sağ çakanlardan, uzlaşma kültürü olmayanlardan, “Ben yalan söylemeyi hiç sevmem.”diyenlerden, birey olamayanlardan, tembellerden, dengesizlerden, yılışıklardan, etliye sütlüye karışmayanlardan, kibirlilerden ve kindarlardan uzak dur.

   İnsanları yaralamaktan zevk alanlardan, her dönemin insanlarından, hak, hukuk, adalet duygusu gelişmemiş olanlardan, alınganlardan, vefasızlardan, sözünde durmayanlardan, kendini beğenmişlerden, merhametsizlerden ve çirkeflerden, sürekli kendi sorunlarından söz edenlerden dinlen dinlen kaç.

   Saplantılı insanlardan, göz teması kurmayanlardan, hayvan sevmeyenlerden, kendilerini her zaman mağdur gibi göstermeye çalışanlardan, cimrilerden, elini verince kolunu isteyenlerden, tartışırken kabalaşanlardan, komplekslilerden, modern görünümlü bağnazlardan uzak dur.

   “Çalıyor ama çalışıyor.” diyenlerden, açık sözlülükle patavatsızlığı birbirine karıştıranlardan, emanete ihanet edenlerden, din ticareti yapanlardan, kronik mutsuzlardan, sinsilerden, sinirlenince kontrolü yitirenlerden, ısrarcı olanlardan, insana sülük gibi yapışanlardan, depresiflerden ve tutarsızlardan dinlen dinlen kaç.

   Her şeyi sorun yapanlardan, mutsuzluk bulaştıranlardan, hırslarının tutsağı olanlardan, ikiyüzlülerden, kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışanlardan, içten pazarlıklılardan, yalancılardan, dedikoduculardan, bencillerden, kendini övenlerden, her şeye stratejik yaklaşanlardan uzak dur.

   Seni kullanmaya kalkışanlardan, eziklerden, aptallardan, korkaklardan, kurnazlardan, çakallardan, dalkavuklardan, özür dilemeyenlerden, kendine acındırmaya çalışanlardan, yeniliklere açık olmayanlardan, duygu sömürüsü yapanlardan, para ve marka düşkünü olanlardan dinlen dinlen kaç.

   Özel yaşama saygı duymayanlardan, aldığı borcu unutanlardan, namus bekçiliği yapanlardan, küçük hesapların peşinde koşanlardan, kaba, önyargılı, kırıcı, tatminsiz olanlardan uzak dur.

   Dincilerden, yobazlardan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan, sonradan görmelerden, güce tapanlardan, her söze “Ben” diye başlayanlardan, nefret söyleminden vazgeçmeyenlerden dinlen dinlen kaç.       “Godot Gelmeyecek” kitabından

***

Nefretin Kazanmasına İzin Vermeyin

 Cahil dedikoduyu, merhametsiz zulmü, görgüsüz övünmeyi, ezik böbürlenmeyi sever.

Bunlar yalan antolojisi gibidirler, insan ilişkilerini kirletirler. Yere düşen ekmeği kaldırırlar ama yere düşen insana el uzatmazlar.

Başkalarının dertlerine sağırdırlar. Hepimize iyi kötü bir şeyler olur ama onlara bir şey olmaz. Şerefiyle kazanmadığı paralarla şeref kazanmaya çalışırlar.

Zahmetsiz rahmet peşinde koşan bu yüzsüzlere katlanmayın. Nefretin kazanmasına izin vermeyin. Muhtaç olmamayı değil çok zengin ve çok güçlü olmayı hedefleyen bu sefillere sabır göstermeyin.

Bunlar bir gün karşınıza çıkıp alın teriyle zengin olduklarını söylerlerse hemen sorun: “Kimin alın teriyle?”    “ Kula Minnet Eylemem” Kitabından

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dinlen Dinlen Kaç!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.