Baraj kapakları açıldı, 10 köy sular altında.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birkaç Gündür Devam Eden Yağmurlar Barajı Doldurdu. Boğazköy Barajının Kapaklarının Açılması İle Birlikte Yenişehir’de Birçok 30 Bin Dönümden Fazla Tarım Arazisi Sular Altında Kaldı.

İlk yapılan tespitlere göre Yenişehir'de bulunan Ayaz, Söylemiş, Karasıl, Akdere ve Çayır mahallelerinde ekilen ıspanak, buğday, arpa gibi mahsûl sular altında kalırken, zararın ilk belirlemelere göre 15 milyon lira civarında olduğunu tahmin ediliyor.

Sabah erken saatlerde bir heyetle birlikte tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Davut Aydın yaptığı açıklamada, “Son günlerde ilçemizde ve bölgemizde yaşanan yağışlar, Boğazköy Barajında su yoğunluğunun artmasına sebep oldu. Boğazköy Barajının kapakların açılması ve Kocasu deresinin debisinin artması sonucu Akdere, Papatya, Günece, Gökçesu, Söylemiş, Ayaz, Karasıl, Yolören, Çeltikçi ile Çayır Mahallesinin bir kısmında bulunan 30-35 bin civarında tarım arazileri sular altında kaldı.” Dedi.

 İlçe Tarım Müdürü, Buski Şube Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Birim Müdürler ile birlikte sabahın ilk ışıklarından itibaren gerekli destek ve incelemede bulunmak amacıyla su altında kalan tüm bölgelerde incelemelerde bulunan Aydın, sözlerini “yaptığımız ilk belirlemelerde can ve mal kaybının olmadığı, bezelye, patates, buğday, ıspanak ve az miktarda ay çekirdeği ekili bulunan alanların yaklaşık %20’sinin sular altında kaldığını tespit ettik. Bugün itibariyle ilgili birimlerce hasar tespit çalışmasına başlanılacak. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Tüm personelimizle yaraları sarmak için göreve hazırız, Allah beterinden korusun, vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” Diye sürdürdü.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baraj kapakları açıldı, 10 köy sular altında.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.