Sorun hayatta değil sizde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutsuzsunuz! Çünkü istediğiniz bir şeyi elde edemediniz. İstediğiniz şey yüzünden gözleriniz hiçbir şey görmez oldu. Belki de ihtiyaç duyduğunuz şey burnunuzun dibinde ama hedeflediğiniz şey yüzünden onu göremiyorsunuz.

Sorun hayatta değil sizde. Yetersiz olan hayatın kendisi değil sizin eksikleriniz ve tutarsızlıklarınız. Belki de takıntılarınızdan kurtularak yenilenmeye ihtiyacınız vardır. İstediğiniz şey belki de olabilecek diğer şeylere karşı sizi körleştiriyor. Elde etmek istediğiniz şeye çok sıkı tutunduğunuz için başka değerleri göremiyorsunuz. Durumunuzu gözden geçirirseniz hayat size bazı seçenekler sunabilir.

Çalıştığınız işyerinin yöneticisi ben olmalıyım diye düşündüğünüzü varsayalım. Yerini almak istediğiniz yönetici düzgün bir insan ve konumunu her geçen gün sağlamlaştırıyor. Bu durum sizi öfkeye, hırsa, düşmanlığa ve mutsuzluğa yönlendiriyor.

Şöyle düşünüyorsunuz: “Mutsuzum ama hırslandığım şeyi gerçekleştirebilirsem, o yöneticinin koltuğuna oturabilirsem mutsuzluktan kurtulabilirim.” Bu konu üzerinde biraz kafa yorsanız iyi olur.  Belki de mutsuzluğunuzun nedeni yöneticinizin konumunda olmamanız değildir. Belki de o konumu takıntı durumuna getirdiğiniz için mutsuzsunuz.

Durum üzerinde biraz düşünmeniz işinize yarayabilir ama yönetici konumunu istemekten vazgeçemezsiniz. Hırslarınızı frenlemek O kadar kolay değildir. Objektif olabilmeniz için daha fazla çaba göstermeniz gerekir.

Sizin farklı bir plana ihtiyacınız var. Bu plan; İsteklerinizi gerçekleştirecek, hırslarınızı tatmin edecek ve küskünlüğünüzü hafifletecek nitelikte olmalıdır. Yönetici olma hırsından kurtulmanın zamanı gelmiştir. Şimdi başka bir rotadasınız.

Yeni plan doğrultusunda gerekli fedakarlığı yaparsanız hırsınız yüzünden daha önce fark etmediğiniz birçok olasılık ortaya çıkar. Neyin daha iyi olduğunu görmeye, enine boyuna düşünmeye ve öğrenmeye başlarsınız. Böylece aptalca kıskançlıklardan, kibirden, acı içinde yaşamaktan, hastalıklı alınganlıklardan kurtulabilirsiniz.

Hayatınızın daha iyi olması için hedeflerinizin konumunuzla, birikiminizle uyumlu olması gerekir. Böyle olursa hayat size yeni bilgiler sunar. Bu bilgileri kullanıp eyleme geçebilirsiniz. Hedefinizi gerçekleştirdikten sonra daha yüksek bir hedefin peşine düşebilirsiniz.

Bunu yaparken isteklerimizin bilincine varmalı, ilkel arzularınızı ayıklamalı, diğerlerini de öncelik sırasına koymalısınız. Hayatta istediğiniz her şeyi elde edemezsiniz. İstekleriniz diğer isteklerinizle ve diğer insanlarla çelişki yaratabilir.

Tümüyle disiplinsiz ve eğitimsizseniz, liyakatsizseniz, bulunmak istediğiniz konum için yalakalıktan başka bir özelliğiniz yoksa kendinize hiçbir şeyi hedef alamazsınız. Minnet dilenerek sürdürülen yaşam yaşamaya değmez.

Kendinizi başkalarının bugünkü haliyle değil, kendinizin dünkü haliyle kıyaslayın.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sorun hayatta değil sizde
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.