Yenişehir Oto Galericiler Sitesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Tüm oto galericileri bir yerde toplayacak olan projenin temel atma töreni Ocak 2024’te gerçekleştirilmişti. Başkanı Orhan Erol, projenin en geç bu yılın Haziran ayı içinde teslim edileceğini söyledi.
Yenişehir Oto Galericiler Kooperatifi tarafından Cihadiye Mahallesi’nde küçük sanayi sitesinin bitişiğindeki 14 bin 200 metrekarelik arazi üzerinde gerçekleştirilen projenin yapım sürecini Başkan Orhan Erol anlattı.
“15 Temmuz2022 yılında arsasını 15 firma arasından açık ihale ile aldık. Şubat 2024tarihinde açılış ve temel atla törenini gerçekleştirdik. Haziran 2025 ‘te de teslim etmeyi planlıyoruz. Diyen Erol, 14 bin 200 metrekare arsa üzerinde 40 adet işyeri, sosyal tesis ve içerisinde restoran, kafeterya, büfe, çay ocağı ile yönetim ve muhasebe odalarıyla bir de güvenlik odası bulunduğunu belirtiyor.
Sitede ayrıca, Güneş Enerji Santrali (GES)sayesinde kendi elektriğini üretebileceklerini, yağmur sularını biriktirip sulama sistemlerini buradan yaparak doğal kaynaklara destek vermek istediklerini anlatan Başkan Orhan Erol, “ bir de çağımızın gerekliliği olan 3 adet araç şarj istasyonu ile sitemize gelir getirmeyi düşünüyoruz” diyor.