Ercan Özel’in 5 Önergesine Daha Ret

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Meclisi, İYİ Partili Ercan Özel Tarafından Verilen 5 Önergeyi Gündemine Bile Almadan Reddetti.Toplantı sonrasında görüştüğümüz Özel, meclis’in ret kararlarını değerlendirdi ve “Hiçbirinin reddedilmesi için bir neden yok. Her bir öneri Yenişehir insanının günlük yaşamıyla ilgili ve yine her biri küçük maliyetli öneriler. Reddedilme kararını anlamış değilim. Önergelerin içeriğinden çok kimin önerdiğine bakılıyor, diye düşünmeye başladım.” Dedi.

İşte Reddedilen Önergeler:

1- Bazı Çocuk Parkları kullanılamaz Durumda

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çocuklarımız vakit geçirecekleri alanları daha fazla kullanmaya başladılar. Bunların başında da çocuk parkları geliyor. Kozdere Cad. ile Menekşe Sokakta bulunan çocuk parkında maalesef yabani otların insan boyunu geçmesi sebebiyle çocuklarımız oyun aletlerinden yararlanamamaktadırlar. Bunun yanında çocuk parkının içinin çöplerle dolu olduğu ve ciddi bir bakımsızlık söz konusu olduğu tarafımıza iletilmiştir. İnsan boyunu geçen yabani otlar içinde yılan ve birçok zararlı haşerenin de olması mümkündür.

Çocuk parkının bakımının yapılması ve tekrar çocukların zamanlarını geçirebileceği bir mekan haline gelebilmesi için ilgili birimin gerekli çalışmayı yapması ve tarafıma yazılı olarak yapılan çalışmanın bildirilmesi hususunda ki önergemin ilgili komisyon ya da birimlere havale edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

2- Trafik levha ve ışıklarına ihtiyaç var

İlçemizde yeni yapılan çevre yolunun gerekli trafik önlemleri alınmadan trafiğe açılması sonrası son birkaç yıldır ölümlü ve yaralanmalı ciddi kazalar yaşandığı tüm kamuoyunun bilgisi dâhilinde dir. Geçtiğimiz haftalarda yine gerekli trafik önlemi alınmayan Bilecik Cad. ile çevre yolu kesişimin de bulunan kavşakta ciddi bir trafik kazası yaşanmış. Bir vatandaşımız günlerce yoğun bakımda kalmıştır.

Bu anlamda, çevre yolunun Bilecik Caddesi, Kozdere Caddesi ve Barcın Mahallesi kavşaklarına trafik lambası koyulması için belediyemizin ilgili kurumlarla görüşerek bir çalışma yapmasına, yapılan çalışmanın tarafıma yazılı olarak bildirilmesi hususunda ki önergemin ilgili komisyon ya da birimlere havale edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

3- Park Ve Bahçelerde Ücretsiz İnternet Erişimi

Modern çağın gereklerinden biri haline gelen internetin,haber kaynaklarına hızlı ulaşım ve alışveriş alışkanlıklarımıza varıncaya kadar hayatımızın her yerinde yer aldığını hepimiz biliyoruz. Çağımızın bu modern teknolojisinde, çağa ayak uydurmak gençlere ve tüm vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla Belediyemize ait olan parklarda ücretsiz güvenli internet sağlanması güzel bir çalışma olacaktır.

Parklarda uygulamaya geçilecek olan ücretsiz kablosuz güvenli internet sayesinde halkımızın parklara ilgini de arttırmış oluruz, bunun yanında gençlerimiz evlerinde hapsolmaktan kurtularak parklarda arkadaşları ile daha fazla vakit geçirme olanağınasahip olacaklardır.

Bu doğrultuda; Belediyemizin belirleyeceği halkımız tarafından yoğun olarak kullanılan park ve sosyal tesislerimizde halkımıza açık, güvenli kablosuz ücretsiz internet erişimi uygulamasının yapılması konusunda verdiğim önergemin ilgili komisyona havalesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.

4- Kanal Islah Edilmeli

İlçemizin batı ve güneyinde bulunan ve yıllardır söz verilmesine rağmen yapılmayan kanalın rehabilitesi ve düzenlemesi halkımız tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Özellikle ilçemizin merkez mahallerimizin içinden geçen kanal, güvenlik riskleri oluşturduğu gibi sağlık açısından da birçok farklı soruna ev sahipliği yapmaktadır.

Bu kapsamda, ilçe belediyemizin BUSKİ ile koordineli bir şekilde çalışma yaparak bahse konu olan kanalın temizlenerek gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda ki önergemin Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havalesini ve tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesi konusunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

5- Kozdere Çamlığı Mesire Alanı Olarak Düzenlenmeli

İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri halkımızın aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri özellikle yaz aylarında piknik yapabilecekleri bir mesire alanının olmamasıdır. Kozdere Çamlığı mesire alanı için gerçekten en ideal alanlardan bir tanesidir. Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesine devredilen bu muntazam güzellikte ki bölgenin maalesef kıymetini bilmiyor,atıl bir vaziyette bırakıyoruz.

Bu kapsamda; ilçe belediyemizin Büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak,Kozdere Çamlığının ilçemizin mesire alanı olarak düzenlenmesi ve halkın sağlıklı bir şekilde kullanımına açılması, içerisinde sosyal tesis ve çeşitli donatı alanları yapılması hususunda verdiğim önergemin ilgili komisyona havalesini, ayrıca yapılan çalışma sonrası şahsıma yazılı olarak bilgi verilmesinin gereğini arz ederim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ercan Özel’in 5 Önergesine Daha Ret
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.