Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rahmetli İbrahim Adalı, köyde yaşayan ama ilçe merkezinde popülerliği olan bir isim olarak belleklerimizde yer etmiştir. Mekirköylü (şimdiki adı Yolören) olan İbrahim Adalı’nın ilçe merkezindeki iki önemli mekânı vardır. Şarkulüp ve Avcılar Kulübü. Genellikle Yenişehir’in ekabiri ile oturur, yer, içer, o meclislerin aranılan ve sevilen bir simasıdır. Bu ay ki sayfamızda onun iki fotoğrafını kendisi gibi renkli görünümler olarak sunuyoruz.

gecmisten

                      Yolören’in Renkli Kişisi:  İbrahim Adalı

Üstteki fotoğraf 1946 yılına ait. 19 Mayıs Spor Bayramı’nın köydeki kutlama etkinliklerinde çekilmiş. Demek o zaman 19 Mayıs köylerde bile kutlanıyormuş. Bu etkinlik sırasında İbrahim Adalı yine köyün tanınmış simalarından İlyas Şanlı ile karakucak güreş tutmuş durumda.

gecmis-1

Bu fotoğraf ise Vedat Şemaki’nin ilk belediye başkanlığı yıllarına ait. 1968 yılının renkli bir gecesinde belediye meclis salonunda kurulan sofradan bir görüntü.

Soldan birinci ve üçüncü kişiler konuk olarak bulunanlar. Soldan ikinci Avukat Ali Soydan, soldan dördüncü İbrahim Adalı ve Belediye Başkanı Vedat Cemil Şemaki.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.